Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda ıspanak çorbası tarifi, lazanya tarifi, mevsim salatası tarifi ve yoğurt tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ispanak çorbası malzemeler1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı haşlanmış buğday1 yumurta5 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı tam buğday unu1 soğan1 demet ıspanakSarımsakISPANAK ÇORBASI YAPILIŞI1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış buğdayı tencereye koyun ve 1,5 litre su ilave edin, kaynamaya bırakın.Bir kasede 1 adet yumurta sarısı, 5 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı tam buğday ununu karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin.Kaynayan sudan ilave ederek ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave ederken bir yandan çorbayı karıştırın. Bu şekilde yoğurdun kesilmesi önleniyor.Bir tavada piyazlık doğranmış soğanları hafifçe pembeleştikten sonra, yıkayıp doğradığınız 1 bağ ıspanağı ekleyin.Ispanaklar dişe dokunur ama pişmiş kıvama gelince rendelediğiniz 5 diş sarımsağı ilave edin ve karışımı ocaktan alın.Servis ederken çorbanın üzerine kaşıkla ıspanak karışımını ilave edin. Krep lazanya malzemelerKrep hamuru için:2 yumurta2 su bardağı süt1 yemek kaşığı zeytinyağı2 su bardağı un1 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuzBeşamel sos için:2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1.5 su bardağı süt1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tutam muskat cevizi rendesiKıymalı iç harç için:250 gram dana kıyma2 domates1 yemek kaşığı biber salçası4 küçük soğan1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz2 diş sarımsak100 gram kaşar peyniriKREP LAZANYA YAPILIŞIYumurta, süt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın.Unu ve diğer malzemeleri ilave edin ve çırpma teliyle çırpın.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Dinlenen krep hamurundan ısınmış ve hafif yağlanmış tavaya birer kepçe alarak yayın.Her iki yüzünü de pişirin.Bir sos tenceresine tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar hafif kavurun.Çırpma teliyle çırparak sütü ilave edin.Baharatları da ekleyip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Kıvamına gelince ocaktan alın ve dinlendirin.Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları ve sarımsakları soteleyin.Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin.Tuz, karabiber, domates salçası ve domates rendesini ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.Isıya dayanıklı cam kabın tabanına 2-3 kaşık beşamel sos yayın.Krepleri kaba uygun şekilde kesin ve beşamel sosun üzerine krepi yerleştirin.Hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar krepin üzerine yayın ve üzerine bir miktar beşamel sos ilave edip diğer bir kreple üzerini kapatın.Kıymalı harç ve sosunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.En son koyduğunuz krepin üzerine beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edin.Peynirler eriyene kadar pişirin. Sıcak servis edin. Mevsim salatası malzemelerKırmızı lahananın yarısı2 adet havuç1 göbek marulİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.Mısırı üzerine serpin.Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Yoğurt tatlısı malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağYarım limon suyu ve rendesi2 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 su bardağı unŞerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı şekerYarım limonYOĞURT TATLISI YAPILIŞIGeniş bir karıştırma kabını içerisine, yumurta ve şekeri alın.Mikserle iyice çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.Elde ettiğiniz karışımı, yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın.Üzerleri kızarana kadar pişirin.Tatlı pişerken, bizde şerbetini yapalım.Orta boy bir tencereye, belirli ölçülerde olan su ve şekeri alarak kaynatın.Kaynadıktan sonra, bir miktar limon sıkın.20 dakika daha kaynattıktan sonra, ocağın altını kapatın.Soğumasını bekleyin.Fırında pişen tatlınızı alın.İlk sıcaklığı geçene kadar bekleyin.Şerbeti de yavaş yavaş, her yerine eşit olacak şekilde dökün.Şerbeti dökülen tatlınızı servis etmeden önce, bir süre buzdolabında bekletin.Üzerine de Hindistan cevizi, nar ve limon ile süsleyebilirsiniz.