İKİ RENKLİ GÜL TATLISI TARİFİ
İki renkli gül tatlısı malzemeler
İki renkli gül tatlısı hamuru için
- 1/2 paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
İki renkli gül tatlısı şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 limon
İKİ RENKLİ GÜL TATLISI YAPILIŞI
- Kakao dışında bütün malzemeler karıştırma kabına alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Hamur iki parçaya bölünür ve bir parçaya kakao eklenip iyice karışana kadar yoğrulmaya devam edilir.
- Hamur ortalama 5 dakika dinlendirilir.
- Sade ve kakaolu hamur ayrı ayrı merdaneyle 3 milim kalınlığında açılır ve çay bardağı yardımıyla minik daireler kesilir.
- Minik daireleri birbirlerinin yarısının üstüne gelecek şekilde bir kakaolu bir sade olarak 4 tanesi birleştirilir ve ortadan ikiye bölünüp tepsiye dizilir.
- Bütün hamurlar bitene kadar bu işlem yapılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
- Bu arada şerbet hazırlanır.
- Soğuyan tatlıya sıcak şerbet dökülür ve iyice çektikten sonra servis edilir.