Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak brokoli çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, mercimek köftesi tarifi, elmalı profiterol tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı brokoli çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, mercimek köftesi tarifi, elmalı porfiterol tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı brokoli çorbası malzemeler200 gram brokoli1.5 çorba kaşığı margarin5 su bardağı et suyuYarım su bardağı süt1 su bardağı süt kreması1 kahve fincanı unTuzKREMALI BROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIEt suyunu tencerede kaynatın. Brokoliyi iri çiçekler halinde ayırıp yıkayın ve et suyuna ilave edin. Tuz ekleyin, brokoliler diri kalacak şekilde pişirin. Süt, süt kreması ve unu derin bir kasede mikserle çırpın. Sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave edin. 5-6 dakika daha pişirip ateşten alın. Blenderden geçirip sıcak olarak servis yapın. Etli patates oturtma malzemeler3 adet patates2 adet domates300 gram kuşbaşıZeytinyağı1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzSuETLİ PATATES OTURTMA YAPILIŞIPatatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin. Tavada eti soğanla kavurun ve daha sonra domates ilave edip biraz kavurmaya devam edin.Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın. Patatesleri tencereye dizin. Üzerine et karışımı koyup tekrar patates ile kapatın.En son salça sosu döküp tuz ,baharat ilave edin.Patates sınırına kadar su ekleyin.Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın. Mercimek köftesi malzemeler1,5 su bardağı kırmızı mercimek3 su bardağı sıcak su1,5 su bardağı ince bulgur 2adet kuru soğan1 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası 5 adet taze soğan½ demet maydanoz1,5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı karabiberMERCİMEK KÖFTESİ YAPILIŞIBol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın.Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın.Üzerine ince bulguru ekleyin.Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin.Zeytinyağını bir tavada kızdırın.Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın.Doğradığınız soğanları 5 dakika kadar kavurun.Sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin.Soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun.Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin.Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ilave edin.Malzemeleri yoğurmaya başlayın.Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin.Servis tabağına aldığınız mercimekli köfteleri arzu ettiğiniz yeşilliklerle servis edin. Elmalı profiterol malzemeler1 paket pötibör bisküvi4 adet tatlı elma1 çay kaşığı tarçınYarım su bardağı ceviz2,5 su bardağı süt1 paket çikolatalı sosHindistan ceviziELMALI PROFİTEROL YAPILIŞIElmaları soyup rendeleyin.Pötibör bisküviyi elinizle çok toz gibi olmayacak şekilde kırıp elmaların üzerine ekleyin.Cevizi irice dövün ve tarçınla birlikte elmalara ilave edin.Hepsini karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Topları bir tabağa dizip buzdolabında dinlendirin.Bu esnada çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle karıştırarak pişirin.Sosu ocağın üzerinde soğuttuktan sonra buzdolabından çıkardığınız topların üzerine hepsi kaplanacak şekilde yayın.Hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.