Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yoğurtlu yuvalama çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, çoban salata tarifi, brownie cheesecake tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yoğurtlu yuvalama çorbası malzemelerÇorba için500 gram kuzu kemiği50 gram nohut (Bir gece önceden ıslatılmış)1 adet soğan2 l suMinik köfteler için150 gram kuzu kıyma (İnce çekilmiş)Tuz (Yeteri kadar)Karabiber (Yeteri kadar)Yoğurtlu sos için1 adet yumurta40 gram un200 ml su150 gram süzme yoğurtÜzeri için50 gram tereyağı2 gram pul biber2 gram kuru naneYOĞURTLU YUVALAMA ÇORBASI YAPILIŞIIslatılmış nohutu bir tencereye alarak haşlayın.Başka bir tencereye kuzu kemiğini alarak üzerini suyla kaplayacak şekilde doldurun.Bir taşım kaynattıktan sonra süzün.Soğanın yarısını iri parçalar halinde doğrayarak kanını aldığınız kemiklerin içine ilave edin.Son olarak su ekleyerek önce yüksek ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1,5 saat kaynatın.Süre sonunda suyu süzün ve bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakın.Yoğurtlu sos için yumurta, un ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın.Suyu azar azar ve ölçülü bir şekilde ilave edin ve iyice karıştırın.Kaynayan et suyundan ilave ederek karışımların ısısını dengeleyin.Yoğurtlu karışımı azar azar kaynayan et suyuna ilave ederken çırpma teli kullanın.10 dakika kadar kaynattıktan sonra kenara alın.Köfteler için kuzu kıyma ile yarım kalan soğanı çok küçük parçalar halinde doğrayıp bir kaba alın.Tuz veya karabiber ekleyerek yoğurun.Bezelye veya nohut büyüklüğünde köfteler yaparak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Süre bitiminde tereyağında soteleyerek çorbaya ilave edin.Son olarak haşlanmış nohutu ilave edin.Çorbanın üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve köpürmeye başladığı zaman pul biber ve kuru naneyi ekleyin.Hazırladığınız tereyağını çorbaya ilave ettikten sonra sıcak servis edin. Kirde kebabı malzemeler500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana eti de kullanılabilir.)1 adet büyük boy soğan2 adet domates1 yemek kaşığı salçaSıvıyağ KarabiberTuz5 adet lavaşÜzeri için;YoğurtEt marinasyonu için;1 adet soğan suyu1 çay bardağı süt1 adet defne yaprağıBirkaç dal taze kekik(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)KİRDE KEBABI YAPILIŞITava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir. Çoban salata malzemeler2 adet salatalık4 adet domates3 adet yeşil biber5 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan1/4 demet maydanoz1/2 çay kaşığı tuz4 yemek kaşığı limon suyuÇOBAN SALATA YAPILIŞIÖncelik sebzeleri bol su ile yıkayın. Domatesleri ince ince doğrayın.Salatalıkların kabuğunu soyduktan sonra, ince ve küçük parçalar halinde doğrayın.Yeşil biberleri ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın. Ardından yarım ay şeklinde doğrayın.Kuru soğanı piyazlık doğradıktan sonra maydanozu ince ince kıyın.Doğradığınız malzemeleri salata kasesine aktarın.Küçük bir kapta yağ, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.Salatayı güzelce harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin. Brownie cheesecake malzemelerPeynir karışımı için400 gr labne peyniri60 gr un1 su bardağı toz şeker3 yumurta1 paket vanilyaKek için200 gr bitter çikolata170 gr tereyağı1 yemek kaşığı granül kahve3 yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı unBROWNİE CHEESECAKE YAPILIŞIÇikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın.İçi kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirip benmari usulü eritin.Kahveyi ekleyip ılınmaya bırakın.Yumurtaları ayrı bir yerde çatalla çırpın ve çikolataya ekleyin.Şeker ve unu da ilave edip karıştırın.Labne peyniri, vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.Unu ilave edin.Kare kabın içerisine yağlı kağıt serin.Kek karışımının 3/2’sini kabın içine alın.Üzerine peynir karışımını ekleyin.Kalan kek hamurunu en üste yayın ve 170 derece fırında 30 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.Oda ısısına gelince buzdolabına alın ve en az 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın.