Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda un çorbası tarifi, körili tavuklu pilav tarifi, bezelye yemeği tarifi ve supangle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Körili tavuklu pilav malzemeler2 küp tavuk suyu bulyon2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı ayçiçek yağı200 g tavuk göğsü1 tatlı kaşığı köri1 tatlı kaşığı zerdeçal2 adet havuçKÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞIGeniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun.Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Bezelye yemeği malzemeler2 büyük boy patates1 büyük boy havuç1 kilo ayıklanmış bezelye2 küçük boy soğan1 yemek kaşığı domates salçası2,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber2,5 su bardağı sıcak suSıvı yağBEZELYE YEMEĞİ YAPILIŞITencereye az yağ alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar orta ateşte kavrulur.Patates ve havuçlar küp küp doğranır. Soğan kavrulduğunda salça eklenir.1 - 2 dakkia salça kavrulduktan sonra patates, havuç ve bezelye eklenir.Tuz ve pul biber eklenir bir kaç dakika daha pişirilir.Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin. MALZEMELER3,5 su bardağı süt1 paket vanilya2 çorba kaşığı un4 çorba kaşığı kakao3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (1 su bardağından biraz eksik)1 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin)NASIL YAPILIR?Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın.Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı ve margarini ekleyin, karıştırın.Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz.