'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (08 Şubat 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak brokoli çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, nohut salatası tarifi, sufle tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı brokoli çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, nohut salatası tarifi, sufle tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ
Brokoli çorbası malzemeler
- 500 gram brokoli
- 7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
BROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞI
- Küçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.
- Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.
- Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.
- 1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.
- Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.
- Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.
- Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin.
- Son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.
- Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Pırasa yemeği malzemeler
- 4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
PIRASA YEMEĞİ YAPILIŞI
- Pırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.
- Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.

NOHUT SALATASI TARİFİ
Nohut salatası malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram konserve mısır
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon
- Zeytinyağı
- Tuz
NOHUT SALATASI YAPILIŞI
- Kırmızı biber ve soğan küçük küçük doğranır.
- Maydanoz ve dereotu ince ince kesilir.
- Derince bir kaba malzemeler alınır.
- Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.
İpucu
- Nohutları 1 gece öncesinden ıslatırsanız ertesi gün kolay bir şekilde haşlarsınız.
- Nohut salatanıza isteğe bağlı olarak nar ekşisi ilave edebilir, malzemeleri damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

SUFLE TATLISI TARİFİ
Sufle malzemeler
- 125 gram bitter çikolata
- 125 ml süt
- 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Sufle pişirme kaplarını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
Sufle servisi için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
SUFLE YAPILIŞI
- Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin.
- Çikolata eriyince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı toz şeker katarak sürekli karıştırın.
- Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürüne kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım).
- Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.