Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, köfteli patates yemeği tarifi, domates dolması tarifi, çatlak kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Terbiyeli mercimek çorbası malzemeler2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet kuru soğan1 su bardağı kırmızı mercimek6 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberTerbiyesi için:1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 tatlı kaşığı unÜzeri için:1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberTERBİYELİ MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIKuru soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırın.Soğanları bu yağda kavurmaya başlayın.Bu esnada mercimekleri bol suyla yıkayın ve soğanlara ilave edin.Suyunu da ekleyip mercimekleri 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.Mercimekler yumuşayınca çorbayı blender’dan geçirin.İçine baharatları ilave edip ocağın altını kısın.Yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve unu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Sıcak çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbaya ilave edin.İyice karıştırıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Çorbayı kaselere bölüştürün.Tereyağını kızdırıp pul biberi yağda çevirin.Çorbaların üzerine biberli yağı gezdirip sıcak servis edin. Köfteli patates yemeği malzemeler4 adet patates2 adet yeşil biberSıvıyağKöfte için;500 gr kıyma1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu1 adet rendelenmiş soğan1 diş rendelenmiş sarımsak5 dal kıyılmış maydanozTuzKarabiberKimyonYenibaharSos için;2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biberKÖFTELİ PATATES YEMEĞİ YAPILIŞIKöfte harcı için derin bir kaba rendelenmiş soğan ve sarımsak, kıyma, yumurta, galeta unu ve tuz alınarak yoğurulur.Baharatlar ve maydanoz da eklenerek bütün malzeme harmanlanır.15 dakika buzdolabında dinlendirir.Patatesler kabukları soyulduktan sonra halka halka kesilir.Tavaya sıvıyağ koyulur ve kızdığında patatesler arkalı önlü biraz kızartılır.Pişmemesine dikkat ederek sadece lezzetlenmesi ve dış kabuk oluşturması için yapılır.Patatesler bir havlu kağıdında fazla yağları süzülsün diye bekletilir.Köfteler dolaptan çıkarıldıktan sonra patateslerle aynı boyutlarda şekil verilir.Patateslerin kızardığı yağda köftelerde arkalı önlü biraz pişmeyecek şekilde kızartılır.Köftelerde patateslerin yanına alınır.Bir tencerede sos için iki kaşık yağ ısıtılır.Ardından ısınan yağa salçalar eklenerek kokuları çıkana kadar kavrulur.Baharatlar eklenir ve domates rendesi eklenerek karıştırılır.1 bardak su eklenerek karıştırılır.Sos kenara alınır ve sosun yapıldığı tencereye köfteler, patatesler sırayla dizilir.Biber birkaç parçaya bölünerek üstüne koyulur.Sos üzerine gezdirilerek kapağı kapalı pişirilir. Domates dolması malzemeler12 domates2 çorba kaşığı zeytinyağı2 su bardağı sıcak su1 tutam tuz1 çay kaşığı toz şekerİç malzeme:1.5 su bardağı pirinç3 soğan3 taze soğan sapı3 dal maydanozYarım su bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kuş üzümü1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık1 çay kaşığı yenibahar1 çay bardağı sıcak suTuzKarabiberDOMATES DOLMASI YAPILIŞI Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezerek püre haline getirin.İç malzemesini hazırlamak için; pirinci 15 dakika kaynar suda bekletip süzün.Soğanları soyup doğrayın. Taze soğan sapları ve maydanozu kıyın.Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Hazırladığınız domates püresini ilave edip birkaç dakika kavurun.Pirinç, taze soğan, maydanoz, kuşüzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye dek pişirin.Hazırladığınız iç malzemesiyle domatesleri doldurup kapaklarını kapatın.Tencereye dizip 2 kaşık zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tuz ve toz şeker ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun. Çatlak kurabiye malzemeler2 su bardağı un2 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay kaşığının ucu ile tuz1 kahve fincanı kakaoYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı pudra şekeriÇATLAK KURABİYE YAPILIŞIPudra şekeri hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.Yağlı ve parçalanan bir hamur elde edin.Hamurunuzu streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat bekletin.Hamurunuz dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın.Pudra şekerini bir tabağa alın.Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde güzelce yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt yayın.Kurabiyeleri araları biraz boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.