Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tarhana çorbası tarifi, sultan kebabı tarifi, pancarlı pilav tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Sultan kebabı malzemeler250 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)100 gram bezelye1 adet havuç (küp doğranmış)1 adet kabak (küp doğranmış)1 adet soğan (küp doğranmış)1 adet yufka200 ml su1 tatlı kaşığı domates salçası3 diş sarımsak (ince kıyılmış)100 gram rendelenmiş kaşar peyniri1 yemek kaşığı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağıBeşamel sos için:3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı tereyağı3 su bardağı süt1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiberTAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞIBeşamel sosu için; Bir tavaya tereyağı ve un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.Sos koyulaşmaya başladığında, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuz ekleyerek altını kapatın.Tavuklu harç için; Farklı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.Eriyen yağın içine soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar karıştırın.Soğan pembeleştiğinde içine tavukları atın ve 4 dakika soğanla birlikte kavurun.Üzerine bezelye, havuç, kabak ve sarımsakları birer dakika aralıklı olacak şekilde ekleyin.Bir kasenin içerisine domates salçası ve suyu ekleyerek açın.Bu karışımı da tavaya ekleyin. Harca karabiber ve tuzu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve kenara alın.Bir adet yufkayı üçgen şeklinde keserek 4 parçaya ayırın. Yufkayı kenarları sarkacak şekilde kaseye yerleştirin.Yufkanın içine tavuklu harcı koyun ve kenarlarından kapatın.Fırın tepsisinin içine hazırladığınız yufka bohçalarını ters çevirerek yerleştirin.Hazırladığınız bohçanın üzerine 1 kepçe beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hazırladığınız bohçaları 15 dakika kadar pişirin. Pancarlı pilav malzemeler500 gram küp doğranmış pancar2 su bardağı pirinç3 su bardağı pancar suyuYarım su bardağı et suyu2 çorba kaşığı tereyağı2 dal dereotuTuzPANCARLI PİLAV YAPILIŞIPirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin.Bol suyla yıkayıp süzün.Dereotunu temizleyip kıyın.Pancarları iyice yıkayıp tencereye alın.Üzerini örtecek kadar su ile doldurun.Yumuşayıncaya kadar haşlayın.Pancarı kevgirle ayrı bir tabağa alıp suyunu ayırın.Pancarların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın.Tereyağını tencerede eritin.Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun.Doğranmış pancar, et suyu ve 3 su bardağı pancar suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin.Dereotunu ilave edip harmanlayın.Daha sonra servis yapın. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır.Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.