Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün ezogelin çorbası tarifi, karnıyarık tarifi, pirinç pilavı ve gavurdağı salatası tarifi var. Ezogelin çorba tarifi malzemeleri1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek,1 yemek kaşığı pirinç,2 yemek kaşığı bulgur,1 adet orta boy soğan,1,5 yemek kaşığı salça,1,5 tatlı kaşığı tereyağı,Yarım çay bardağı zeytin yağı,1,5 tatlı kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,6 su bardağı sıcak su,1,5 çay kaşığı tuz.EZOGELİN ÇORBA TARİFİ YAPILIŞIÖncelikle soğanları güzelce doğrayın ve düdüklüye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağın altını açın. Bu aşamada soğanları hafifçe kavurun.Soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış olan mercimekleri ekleyin.Bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam ediyoruz.Sıra geldi diğer malzemeleri düdüklüye eklemeye. Bu aşamada tüm baharatları, bulguru ve pirinci eklemeniz gerekmektedir.Ayrıca eklediğiniz baharatları arzunuza göre belirleyebilirsiniz.Son aşamaya geldiğinizde ise suyu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Ayrıca ocağın altını da kısık seviyeye getirmelisiniz.15 dakika sonrasında ocağı kapatın ve kontrollü şekilde biraz bekleyerek düdüklünün kapağını açın.Düdüklünün kapağını açtıktan sonra çorbayı iyice karıştırın. Bu şekilde çorba kıvamını tam anlamıyla alacaktır. Ardından ezogelin çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Karnıyarık malzemeler4 tane patlıcan1 kase kıyma1 kaşık salça1 soğan1 domates2 sivri biberKimyonKarabiberTuzSıvı yağKARNIYARIK YAPILIŞIPatlıcanları yıkayıp alacalı soyun.Enine ve boyuna bölerek 4 parçaya ayırın. Bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları tepsiye dizin.İç harcı hazırlamak için kıymayı, salçayı, soğanı ve baharatları sıvı yağ ile kavurun. Tepsideki patlıcanların içini doldurup üzerine bir dilim domates ve biber koyun.1 bardak salçalı suyu üzerine döküp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sonrasında servis edin, afiyet olsun! Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Afiyet olsun! Gavurdağı salatası malzemeleri2 adet domates1 adet yeşil biber1 adet kuru soğan3-4 dal taze soğanMaydanoz2 avuç iri kırılmış cevizZeytinyağıNar ekşisiSumakTuzGAVURDAĞI SALATASI YAPILIŞIDomatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.Karıştırılarak servis tabağına alınır.Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!