Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, sucuklu kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi, çilek soslu irmikli sütlü tatlı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin.Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler2 su bardağı kuru fasulye1 tane kuru soğan1 tane parmak sucuk1 çorba kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı acı pul biber3-4 tane acı saksı biberiFIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞIKuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir.Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Tel şehriyeli pilav malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİLAV YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Çilek soslu irmikli sütlü tatlı malzemelerAlt taban için;2 paket burçak bisküvi1 yemek kaşığı tereyağıMuhallebi için;1 litre süt1 su bardağı şeker1 su bardağı irmik1 tatlı kaşığı tereyağı1 paket vanilyaÜzeri için;1 paket bitkisel çilekli jöleYarım kg çilekÇİLEK SOSLU İRMİKLİ SÜTLÜ TATLI YAPILIŞIÖncelikle 2 paket burçak bisküviyi rondoda un haline gelene kadar çekin.Tereyağını eritin bisküviye ekleyip karıştırın.Orta boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup sıkıştırın, bisküvi tozunu döküp düzleştirin.Diğer yandan süt ,şeker ,irmiği bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa alıp pişirin.Göz göz olunca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın bisküvinin üzerine dökün.Çilekleri minik minik doğrayın jöleyi toz olarak bir kaba ekleyin.Üzerine 2 buçuk çay bardağı kaynamış suyu döküp karıştırın.5 dakika ilk sıcaklığı geçene kadar karıştırın.Ardından çilekleri üzerine ekleyin tekrar karıştırın ve irmik muhallebinin üzerine dökün.Tamamen soğuyunca buzdolabına koyun.2 – 3 saat dinlendirin ve servise hazır.