Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, bamya yemeği tarifi, salçalı makarna tarifi ve soğuk baklava tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tavuk suyu çorbası malzemeler1 adet tavuk göğsü1 adet tavuk budu1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 çay bardağı tel şehriye1/2 çay kaşığı karabiberTAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun.Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin. Bamya yemeği malzemeler600 gram bamya1 adet kuru soğan3 adet domates5 yemek kaşığı zeytinyağıYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıYarım limonun suyu1 çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı tuz1 adet kesme şeker1,5 su bardağı sıcak suBAMYA YEMEĞİ YAPILIŞIBamyaların tepelerini bıçakla kesip bol suyla yıkayın.Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğanları ardından da salçaları kavurun.Domatesleri de ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatın.Domatesler yumuşayınca bamyaları da ilave edin ve hafifçe karıştırın.Tuz, limon suyu ve şekeri de ekleyin. Suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Salçalı makarna malzemeler1 paket makarnaTereyağSıvıyağSalça (domates ve biber)Tuz6 su bardağı kaynamış suSALÇALI MAKARNA YAPILIŞITencereye kaynamış suyu ekleyin orta ateşte kaynatmaya devam edin.Suyun içine sıvıyağ ve tuz ekleyin. Kaynayan suya makarnaları dökün ve ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı süzgeçe alıp makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın ve haşladığınız tencereye tereyağ ekleyip eritin.Üzerine salçalardan ekleyin ve biraz kavurun. Kavrulan salçanın üzerine biraz makarna suyundan ekleyin, kıvamını kendi isteğinize göre verin.Makarnaları üstüne ekleyin ve 1 - 2 dakika karıştırdıktan sonra sıcak servis edin. Soğuk baklava malzemelerBir paket baklavalık yufka250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağArası için:1 su bardağı çekilmiş fıstıkÜzeri için:1 çay bardağı bitter çikolataYarım çay bardağı şekerŞerbeti için:5 su bardağı süt2 su bardağı şekerSOĞUK BAKLAVA YAPILIŞIİlk olarak şerbeti hazırlayın.Bunun için tencereye sütü ve şekeri alın, kaynatın.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, bu şekilde 15 dakika daha kaynatın.Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin.Yağ ılıdıktan sonra tatlı tepsisini yağlayın.Baklava hamurlarını üçerli olacak şekilde tepsiye dizin.Her 3 katta bir araları yağlayın.3 katta bir yağlanan yufkalara 15. katta fıstık serpin.Arası ve üzeri için ayırdığınız bitter çikolata şeker ve fıstığı mikserden çok ince bir şekilde geçirin.Mikserden geçirdiğiniz bu karışımı fıstığın üzerine serpin.Tekrar 3 kat 3 kat şekilde yağlayarak 15 kat daha yufkaları serin.Tekrar fıstık ve bitter çikolatalı karışımdan serpin.Kalan yufkaların da üzerine üçer katta bir yağlayarak yerleştirin.En son kalan yağ ile baklavanın üzerini yağlayın ve baklavayı dilimleyin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Tatlı ılıdığında üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve çikolatalı karışımı üzerine serpin.