Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, karnıyarık tarifi, pirinç pilavı tarifi, gazoz tatlısı tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, karnıyarık tarifi, pirinç pilavı tarifi, gazoz tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sebzeli tavuk suyu çorbası malzemeler2,5 litre tavuk suyu250 gram karışık sebze (kabak, fasulye, havuç)1 tavuk göğsü1 yemek kaşığı tereyağıYarım bardak un1 bardak sütSEBZELİ TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞISebzeleri küp küp doğrayın, 1 kaşık yağ ve üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekleyip bu şekilde ateşe koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Unla sütü birbirine karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin ve artan tavuk suyunu da tencereye ekleyin. Sonra kıyılmış tavuk eti ve tuz ekleyip indirin. Karnıyarık malzemeler6 adet patlıcan 200 gram kıyma2 adet kuru soğan1 adet domates8 adet yeşil biber4 diş sarımsak1 yemek kaşığı salçaSıvı yağTuzKarabiberKırmızıbiberKARNIYARIK YAPILIŞIPatlıcanları alaca soyup acılarının çıkması için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulayıp az yağda kızarın. Patlıcanları tavadan aldıktan sonra tavayı yıkamadan sırasıyla soğanları, sarımsakları, kıymayı, 4 adet biberi, 1 adet domatesi, tuzu ve baharatları ekleyerek hepsini iyice kavurun. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip sos kıvamına getirin ve 5 dakika kadar kaynatın. Kızarttığınız patlıcanları tepsiye yerleştirin. Ortalarını boydan boya yarıp içlerini bastırarak kıymalı sosa yer açın. Oluşan boşluğa sosu doldurun. Diğer domatesinizi ve kalan biberlerinizi irice doğrayarak patlıcanların üzerine yerleştirin. Ayrı bir yerde bir kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla iyice açın ve tepside patlıcanlardan kalan boşluklara gezdirin. Tepsiyi fırına verin. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç1 çay bardağı şehriye2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Gazoz tatlısı malzemeler1 adet yumurtaYarım paket yaş maya1 paket vanilyaYarım su bardağı gazoz2,5 su bardağı unYarım çay bardağı nişastaGazoz tatlısı içi için:Yarım su bardağı sıvı yağGazoz tatlısı şerbeti için:2,5 su bardağı su2 su bardağı toz şekerGAZOZ TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabının içerisine hamur malzemelerini koyun ve homojen kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru iki eşit beze bölün ve her bir bezeyi biraz nişastalayıp açabildiğiniz kadar açın. Açılan hamurun üzerine bol miktarda sıvı yağ sürüp sıkı bir rulo haline getirin. İki parmak genişliğinde kesin ve kesilen dilimleri ısıya dayanıklı cam tepsilere dik olarak yan yana dizin. Diğer bezeye de aynı yöntemi uygulayın. Kesilen hamurları 2 saat ılık bir yerde dinlenmesi için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 - 25 dakika pişirin. Tatlı pişerken şerbeti hazırlayın. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı. Pişen hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğuduğunda tatlıyı servis edebilirsiniz.