Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ekşili köfte çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, brokoli salatası tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ekşili köfte çorbası malzemeler250 gram kıymaYarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinçKarabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz2 su bardağı yoğurt1 tepeleme çorba kaşığı un1 yumurtanın sarısı1 limonun suyu1,5 litre su1 adet et bulyonEKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞIKöfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dakika yoğurun.Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz.Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun.Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin.Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvıyağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın. Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın. Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün. Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın. Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın. Brokoli salatası malzemeler1 adet brokoli1 adet limonun suyu1 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağıTuzBROKOLİ SALATASI YAPILIŞIBrokoliyi haşlayın.Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin.Zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kasede karıştırın.Brokoli haşlandıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.