Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tarhana çorbası tarifi, et sote tarifi, domatesli arpa şehriye pilavı tarifi ve muzlu muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Et sote malzemeler5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan500g kuşbaşı et2 adet domates4 adet sivri biberPul biberKarabiberKekikSıcak su (üzerini geçecek kadar)TuzET SOTE YAPILIŞITavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Kuru domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ10-15 adet kuru domatesTuzKURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVIKülbastının yanına çok yakışacak kuru domatesli arpa şehriye pilavını şu şekilde hazırlayabilirsiniz.Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli. Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.Servis ederken baz olarak domatesli arpa şehriye pilavını kullanın. Üzerine külbastı etlerini dizin. Bu pilav, kuzu külbastı tarifine de çok yakışacaktır. Muzlu muhallebi malzemeler5 su bardağı süt4 yemek kaşığı buğday nişastası4 yemek kaşığı un6 yemek kaşığı toz şeker3 adet muz1 paket vanilyaÜzeri için80 gram bitter çikolata veya 10 adet bebe bisküvisiMUZLU MUHALLEBİ YAPILIŞISoğuk süt, buğday nişastası, un ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın.Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız malzemeleri kısık ateşte ve aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.Koyulaşmaya başlayan muhallebi karışımına vanilya ekleyip kısa bir süre daha pişirin.Ocaktan aldığınız muhallebiyi oda sıcaklığında dinlendirin.Kabuklarını soyduğunuz 2 adet muzu püre haline getirin.Muz püresini hazırladığınız muhallebiye karıştırarak çırpıcıyla pürüzsüz hale getirin.Servis kaselerine paylaştırdığınız muhallebiyi buzdolabında soğutun.Servis yapacağınız zaman üzerine bitter çikolata veya bebe bisküvisi rendeleyin.Sunum için üzerine 2 dilim muz da ekleyebilirsiniz.