'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (09 Şubat 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ekşili köfte çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve muzlu magnolia tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ekşili köfte çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve muzlu magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI TARİFİ
Ekşili köfte çorbası malzemeler
- 250 gram kıyma
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
- Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 limonun suyu
- 1,5 litre su
- 1 adet et bulyon
EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞI
- Köfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dk yoğurun. Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.
- Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz.
- Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun. Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.
- Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.
- İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.
- Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin.
- Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ
Zeytinyağlı pırasa malzemeler
- 4-5 dal pırasa (sadece beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 2 adet domates (Mevsimi değilse, evde yapılmış domates konservesi kullanın)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası (tercihe göre)
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI PIRASA YAPILIŞI
- Pırasaları temizleyin ve 1 cm eninde, baklava biçiminde halka halka doğrayın.
- Bol su ile yıkayarak suyunu süzdürün.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyun ve ince ince halka şeklinde doğrayn.
- Tencereye zeytinyağını alın ve havuçları zeytinyağına rengini verene kadar kavurun.
- (Eğer domates salçası kullanacaksanız önce salçayı zeytinyağı ile kavurun, ardından havuçları kavurun)
- Ardından pırasaları ekleyin. Bir iki kere karıştırın.
- Eğer ev yapımı domates salçanız varsa, domatesleri de üzerine ekleyin.
- Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde birkaç dakika pişirin.
- Ardından yıkanmış pirinçleri ilave edin. (Mutlaka yıkayın. Nişastasından arındırmak gerekiyor)
- Son olarak tuzu ekleyin ve yemekle üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.
- Su miktarını gerekirse sonradan ilave ederek de ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatın.
- Havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirin.
- Yemek piştikten sonra bir borcama alın ve ılınmasını sağlayın.
Ilık-soğuk şekilde servis edin.

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator malzemeler
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. - Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
- 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.
- Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
İpucu - Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.
- Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.
- Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.

MUZLU MAGNOLIA TARİFİ
Muzlu magnolia malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 adet orta boy muz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fincan mısır nişastası
- 200 ml krema
- 2 adet yumurtanın sarısı
MUZLU MAGNOLİA YAPILIŞI
- Krema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.
- Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.
- Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
- Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.
- Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.
- Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
- Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.
- Kremadan 1 kaşık daha koyun.
- En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.