Ä°KÄ° RENKLÄ° GÃœL TATLISI TARÄ°FÄ°
Ä°ki renkli gül tatlısı malzemeler
Ä°ki renkli gül tatlısı hamuru için
- 1/2 paket margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- Çay kaşığı ucuyla tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
Ä°ki renkli gül tatlısı ÅŸerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 limon
Ä°KÄ° RENKLÄ° GÜL TATLISI YAPILIÅžI
- Kakao dışında bütün malzemeler karıştırma kabına alınır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoÄŸrulur.
- Hamur iki parçaya bölünür ve bir parçaya kakao eklenip iyice karışana kadar yoÄŸrulmaya devam edilir.
- Hamur ortalama 5 dakika dinlendirilir.
- Sade ve kakaolu hamur ayrı ayrı merdaneyle 3 milim kalınlığında açılır ve çay bardağı yardımıyla minik daireler kesilir.
- Minik daireleri birbirlerinin yarısının üstüne gelecek ÅŸekilde bir kakaolu bir sade olarak 4 tanesi birleÅŸtirilir ve ortadan ikiye bölünüp tepsiye dizilir.
- Bütün hamurlar bitene kadar bu iÅŸlem yapılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar piÅŸirilir.
- Bu arada şerbet hazırlanır.
- SoÄŸuyan tatlıya sıcak ÅŸerbet dökülür ve iyice çektikten sonra servis edilir.