Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, türlü tarifi, kremalı mantarlı makarna tarifi ve revani tarifi var. Domates çorbası malzemeleri5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Türlü yemeği malzemeleri1 adet büyük boy kuru soğan4 diş sarımsak4 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy kırmızı biber4 adet orta boy domates3 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy patates2 adet orta boy kabak200 gram taze fasulye1/2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı domates salçası4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberTÜRLÜ YEMEĞİ YAPILIŞIKabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin.Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin.Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün. Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın.Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin. Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun! Kremalı mantarlı makarna malzemeleri2 yemek kaşığı sıvı yağ2 diş sarımsak1 kutu mantar50 gram tereyağı100 ml krema1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniriTuz, taze çekilmiş karabiber5-6 dal maydanozKREMALI MANTARLI MAKARNA YAPILIŞIÖncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin.Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış sarımsakları kavurun.Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun.Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin. Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin.En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Sonrasında servis edin, afiyet olsun! Revani tatlısı malzemeleriRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şeker ve su alıp kaynatın.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Kek için, yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek iyice çırpın. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamurunu dökün. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilıdığında keki dilimlere kesin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe bağlı süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!