'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak kabak çorbası tarifi, etli fajita tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi ve kadayıf dolması tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kabak çorbası tarifi, etli fajita tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi ve kadayıf dolması tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

KABAK ÇORBASI TARİFİ
Kabak çorbası malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
- Zeytinyağı
- Tuz, istenilen baharatlar
KABAK ÇORBASI YAPILIŞI
Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.) Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.

ETLİ FAJİTA TARİFİ
Etli fajita malzemeler
- 400 gram dana bonfile
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sarı biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
ETLİ FAJİTA YAPILIŞI
Etleri, biberleri ve soğanları hemen hemen aynı boyda olacak şekilde uzun uzun doğrayın. Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayıp, bütün malzemeleri soteleyin. Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri ve soğanları ilave edin. Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin.

MAŞ FASULYESİ SALATASI TARİFİ
Maş fasulyesi salatası malzemeler
- Yarım kilo maş fasulyesi
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 dolmalık kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 3 çorba kaşığı sızma zeytin yağı
- Tuz
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
MAŞ FASULYESİ SALATASI YAPILIŞI
Öncelikle maş fasulyesini bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte diri kıvamda haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın. Taze soğan ve sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Maydanozu da yıkadıktan sonra kıyın. Sos için limon suyu, sirke, zeytinyağı, sumak ve pul biberi küçük bir kasede iyice karıştırın. Maş fasulyesini derin bir kaseye alın. Sos dışında kalan salata malzemesini ilave edip harmanlayın. Üzerine sosu ilave edip tekrar karıştırın.

KADAYIF DOLMASI TARİFİ
Kadayıf dolması malzemeler
- 400 gram tel kadayıf
- 200 gram ceviz içi ( her bir dolma için 1 yemek kaşığı)
- 5 adet yumurta
Şerbeti için:
- 750 gram toz şeker
- 500 ml. su
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Kızartmak için:
- 2,5 su bardağı Ayçiçek yağı
KADAYIF DOLMASI YAPILIŞI
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.