Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda çeşmi nigar çorbası tarifi, Kıbrıs köftesi tarifi, fırında patates kızartma tarifi ve kireçte kabak tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Çeşmi nigar çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı unTuzSıcak suTerbiyesi için:1 yumurta sarısı1 su bardağı sütYarım limon suyuSosu için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıNanePul biberÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞIMercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Soğanı soyup ince ince doğrayın.Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin. Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin. Kıbrıs köftesi malzemeler500 gram kıyma1,5 su bardağı ufalanmış ekmek içi1 yumurta1 çay bardağı doğranmış maydanoz4 orta boy patatesYarım soğan2 tatlı kaşığı tuzNane, kimyon, pul biber, karabiber, kekikKIBRIS KÖFTESİ YAPILIŞIPatatesleri küçük rende bölümünde rendeleyin ve aynı şekilde soğanı da rendeleyin. Bütün malzemeleri bir kaba koyun ve iyice özdeşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız köfteleri elinizle yuvarlayıp şekil verin. Bolca yağ döktüğünüz tencerede iyice kızartın. Fırında baharatlı patates malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Kireçte kabak tatlısı malzemeler1 kg soyulmuş bal kabağı1 çay bardağı sönmemiş kireç2.5 litre su6 su bardağı toz şeker6 su bardağı soğuk suLimon tuzuTahinCeviz içiKİREÇTE KABAK TATLISI YAPILIŞISönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın. Üzerine 2.5 litre su ekleyip 1 gece bu şekilde bekletin. Bal kabağını uzun ince parçalar şeklinde doğrayın. Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte alarak başka bir kaba aktarın. Kabak dilimlerini ekleyin. Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin.(Vakit yoksa 6 saat yeterli olur)Kabakları sudan alıp iyice yıkayın. Yine bir kaba alıp üzerine su ilave ederek 1 saat daha bekletin. Dilimlerin suyunu süzüp kürdanla birkaç yerinden delin. 18 saat dolunca kabakları sudan çıkarın. Teker teker 5-6 kez suda yıkayın. İyice yıkadıktan sonrada 1 saat suda bekletin. Dilimleri kürdanla birkaç yerinden delin. Su ve şekeri tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Şerbeti ılındırın. Kabakları şerbete ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa alıp kabakları kısık ateşte 2 saat pişirin. Tencereyi ocak üzerinden almadan önce kabakların üzerine limon tuzu ekleyin ve 1 saat bekletin.