'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Eylül 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak şehriye çorbası, mantarlı tavuk sote, sebzeli bulgur pilavı ve magnolia tatlısı tarifi!

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün şehriye çorbası, mantarlı tavuk sote, sebzeli bulgur pilavı ve magnolia tatlısı var!

ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Şehriye çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa şehriye
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 adet et veya tavuk bulyonu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre sıcak su yaklaşık
ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.
- 1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
- Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.
- Bulyonu veya taze tavuk suyunu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.
- Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- 5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.
- Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır.
- Afiyet olsun!

MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ
Mantarlı tavuk sote malzemeleri
- 600 gram tavuk pirzola
- 400 gram mantar
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)
- 3-4 adet sarımsak
- Kekik, karabiber, pul biber
- Tuz
- Yarım su bardağı sıcak su
MANTARLI TAVUK SOTE YAPILIŞI
- Kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye alın, kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kavurun.
- Doğranmış mantarı ekleyerek tencerenin kapağını tekrar kapatın, 5 dakika kadar pişirin.
- Daha sonra sıvı yağ, domates salçası ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
- Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz u ekleyin.
- Kavurma işlemi bitince altını kapatın ve servis edin. Afiyet olsun!

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.
- Tüm malzemeleri birlikte kavurun.
- Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
- Afiyet olsun!

MAGNOLİA TATLISI TARİFİ
Magnolia malzemeleri:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 100 gram krema
- 1 paket bebe bisküvisi
- 10 adet çilek veya muz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
MAGNOLİA YAPILIŞI
- Un, nişasta, vanilya, toz şeker, ve sütü ekleyin.
- Yumurtanın sarılarını bir kaba ayırın ve yumurtayı karışıma ekleyin.
- İyice muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine tereyağı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- Biraz ılıdıktan sonra krema ekleyin. Bisküvileri rondodan geçirin.
- Magnoliayı servis edeceğiniz bardaklara çilekleri yerleştirin sonra 2 kaşık rondodan geçirilmiş bisküvileri bardaklara ekleyin.
- Üzerine muhallebiyi dökün ve üzerine bisküvi ile süsleyin.
- En üste de opsiyonel olarak ister çilek ister muz veya çikolatalarla süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun!