Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün şehriye çorbası, mantarlı tavuk sote, sebzeli bulgur pilavı ve magnolia tatlısı var! Şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu veya taze tavuk suyunu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun! Mantarlı tavuk sote malzemeleri600 gram tavuk pirzola400 gram mantar2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)3-4 adet sarımsakKekik, karabiber, pul biberTuzYarım su bardağı sıcak suMANTARLI TAVUK SOTE YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye alın, kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kavurun.Doğranmış mantarı ekleyerek tencerenin kapağını tekrar kapatın, 5 dakika kadar pişirin.Daha sonra sıvı yağ, domates salçası ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuz u ekleyin.Kavurma işlemi bitince altını kapatın ve servis edin. Afiyet olsun! Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.Tüm malzemeleri birlikte kavurun.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.Afiyet olsun! Magnolia malzemeleri:1 litre süt2 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker2 yumurta sarısı2 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya100 gram krema1 paket bebe bisküvisi10 adet çilek veya muz1 yemek kaşığı tereyağıMAGNOLİA YAPILIŞIUn, nişasta, vanilya, toz şeker, ve sütü ekleyin.Yumurtanın sarılarını bir kaba ayırın ve yumurtayı karışıma ekleyin.İyice muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine tereyağı ekleyin ve hızlıca karıştırın.Biraz ılıdıktan sonra krema ekleyin. Bisküvileri rondodan geçirin.Magnoliayı servis edeceğiniz bardaklara çilekleri yerleştirin sonra 2 kaşık rondodan geçirilmiş bisküvileri bardaklara ekleyin.Üzerine muhallebiyi dökün ve üzerine bisküvi ile süsleyin.En üste de opsiyonel olarak ister çilek ister muz veya çikolatalarla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun!