HAMSİKÖY SÜTLACI TARİFİ
HAMSİKÖY SÜTLACI MALZEMELERİ
- 1 lt tam yağlı süt
- 65 gram pirinç (1/2 su bardağı)
- 80 gram toz şeker (1/2 su bardağı)
- Bir tutam tuz
Üzeri için
- Tarçın
- Fındık kırığı ya da fındık tozu
HAMSİKÖY SÜTLACI YAPILIŞI
- Öncelikle bir tencerede sütü kaynatın.
- Sıcak su ile yıkadığınız pirinci ekleyin.
- Arada bir karıştırarak, taşmasını önleyecek kadar kısık ateşte pişirin.
- Pirinçler şişip kıvam almaya başlayınca toz şekeri ve tuzu ilave edin.
- 10 dakika daha pişirmeye devam edin (nişasta eklemeyin bekledikçe koyulaşacak).
- Pişen sütlacı toprak kaselere alın ve soğuması için bir süre bekleyin.
- Ardından fırına atarak üstü kızarıncaya kadar pişirin. Bu süre 5 dakikayı geçmemelidir.
- Sütlacın üzerini tarçın ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın.