Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size patates çorbası tarifi, mantar sote tarifi, sebzeli pilav tarifi ve bisküvi pastası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Mantar sote tarifi malzemelerYarım kilo mantarZeytinyağı1 çay bardağı rendelenmiş, suyu çıkarılmış domates1 tane kırmızı biber3 tane yeşil biber1 tane kuru soğan3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı kekikMANTAR SOTE YAPILIŞIMantarların sapını çıkartıp kabuğunu soyun ve dışına limon sürün.Limon sayesinde mantarlar, mantarlar kararma yapmayacaktır.İnce uzun olarak doğrayıp bir kaba alın. Saplarını atmayın.Tavaya yağ alalım ve ısınınca üzerine ince doğranmış olan soğanı ekleyelim.Soğanları 1 dakika boyunca kavurup üzerine doğradığımız sarımsakları ilave edin.İnce doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberler biraz kavrulunca üzerine mantarları ekleyin ve kapağı kapatın.Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin. Suyunu çekmeye başlayan mantarların üzerine kekik, pul biber ve tuz ekleyin.Rendelenmiş domatesleri de ilave edin.Mantar ile domates özleşince üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edin.Kısık ateşte mantarlar pişene kadar pişirin. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Bisküvi pastası malzemeler3 paket petibör bisküvi1 paket çikolatalı puding1 paket krem şanti1 litre sütBİSKÜVİ PASTASI YAPILIŞIÖncelikle krem şantiyi hazırlıyoruz.Her markanın kendine göre ölçümü olduğu için üzerindeki tarife göre sütle krem şantiyi hazırlayın.Daha sonra hazırladığınız krem şantiyi dolaba atıp dondurun.Derin bir tencere de pudingi üzerindeki ölçü tarifine göre hazırlayın.Pişen pudingi sıcak haliyle kullanacağız.Dikdörtgen bir borcama ilk sıra üst üste binmeyecek şekilde sırasıyla petibörleri dizin.Üzerine sıcak pudingin yarısını dökün.Eşit bir şekilde yayıldıktan sonra pudingin üzerine yine bir sıra üst üste binmeyecek şeklide petibör döşenir.Bu sefer üzerine krem şantinin tamamı yayılır.Eşit bir şekilde yayıldıktan sonra yine bir sıra petibör bisküvi yayılır üst üstte gelmemesine dikkat ediniz.Bisküvilerle her yeri kapattıktan sonra yarım kalan puding üzerine dökülür. Eşit bir şekilde yayılır.Bisküvi arttıysa ufalanarak pastanın üzerine eşit bir şekilde yaya bilirsiniz.Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediniz.