DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
Düğün çorbası malzemeleri:
- 2 litre et suyu
- 250 gram koyun eti
- 125 gram un (1 bardak silme)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
Düğün çorbası terbiyesi için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 adet limon
DÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI
- Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.
- Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.
- Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin.
- Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.
- Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin.
- Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Afiyet olsun!