Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sarımsaklı un çorbası tarifi, tavuklu sultan kebabı tarifi, sirkeli közlenmiş biber salatası tarifi ve tahinli muhallebi tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, tavuklu sultan kebabı tarifi, sirkeli közlenmiş biber salatası tarifi ve tahinli muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin. Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Topaklanma olursa blanderdan geçirin. Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın. Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın. Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün. Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. Tavuklu sultan kebabı malzemeler2 adet yufka400 gram tavuk göğsü400 gram tavuk pirzola1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye1 adet patlıcanPul biberKekikKarabiberTuzBeşamel sos için:1,5 yemek kaşığı un1,5 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağıTuzÜzeri için:Kaşar peyniri rendesiTAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞIPatlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz. Sirkeli közlenmiş biber salatası malzemeler5’er tane közlenmiş kırmızı ve köy biberi3 diş doğranmış sarımsakYarım demet maydanoz4 yemek kaşığı üzüm sirkesi3 yemek kaşığı zeytinyağı1 limon suyuKaya tuzuPul biberKuru naneSİRKELİ KÖZLENMİŞ BİBER SALATASI YAPILIŞIKözlenmiş biber salatası için biberleri, sarımsağı ve maydanozu keserek malzemeleri birbiri ile harmanlayın. Ardından da diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın. Tahinli muhallebi malzemeler1 lt süt1 çay bardağı şeker2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 yumurta sarısı1 paket vanilin1 tatlı kaşığı tereyağıYarım su bardağı tahinServis içinTarçın ve cevizTAHİNLİ MUHALLEBİ YAPILIŞITencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı konulup güzelce çırpılır ocağa alınır.Göz göz olup kaynamaya başlayınca 1 dk. Daha kısık ateşte pişirilip ocaktan alınır.İçerisine tahin, vanilin ve tereyağı ilave edilip hızlıca çırpılır.Homojen bir kıvam alınca kaselere paylaştırılır üzerine tarçın serpilip ister kıyılmış ister bütün ceviz ile süslenir.Soğuk servis edilir.