Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tel şehriye çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, fırın makarna tarifi ve ayva tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Patlıcan musakka malzemeler2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet orta boy kuru soğan3 adet orta boy çarliston biber4 adet orta boy patlıcan300 gram az yağlı kıyma1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon2 adet domates1 su bardağı suPatlıcanları kızartmak için:1 su bardağı ayçiçek yağıPATLICAN MUSAKKA YAPILIŞIPatlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın.Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün.Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.Sıcak olarak servis edin. Fırında makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRIN MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın.Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Ayva tatlısı malzemeler2 adet büyük boy ayva1 su bardağı su1 su bardağı toz şeker1/2 çay bardağı vişne suyu1/2 adet limonun suyu1 adet çubuk tarçın3 karanfilÜzeri içinVanilyalı dondurmaToz Antep fıstığıAYVA TATLISI YAPILIŞIAyvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin.Çekirdeklerini çıkarın.Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin.Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin.Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin.Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin.Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin.Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın.Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin.Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirerek servis edin.