Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak pancar çorbası, fırında tavuk, bulgurlu kış salatası ve ayva tatlısı tarifleri... 2 tane orta boy olacak şekilde kırmızı pancar1 tane orta boy olacak şekilde patates1 tane biraz iri havuç1 tane orta boy olacak şekilde soğan2 veya 3 diş sarımsakOrtalama olarak yarım kahve fincanı zeytinyağı2 su bardağı et suyu2 su bardağı normal suTuz Patates, pancar, soğan ve havucu küçük küçük doğrayın.Uzun süre bu sebzeleri pişirmek besin değerini düşüreceğinden düdüklü tencere kullanırsanız daha iyi olur.Düdüklü tencereye zeytinyağı alınır ve biraz kızmasını bekleyin. İlk olarak kızan yağda soğanı ve sarımsağı kavurun.Sonrasında sebzeleri ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.Kavrulan sebzelerin üzerine et suyu, normal su ve tuz ekleyin.Düdüklünün kapağını açmadan 10 dakika kaynatın.Ardından tüm malzemeler pürüzsüz olana kadar blender'dan geçirin.Dilediğiniz yeşilliklerle süsleyin. Sıcak olarak servis edin.Afiyet olsun. 4-5 adet tavuk but veya bir bütün tavuk2 adet kuru soğan7-8 adet sarımsak6-7 adet patates2-3 adet yeşil sivri biber2 adet rende domatesYarım limon (tavukları ovmak için)1 tatlı kaşığı toz şekerSosu için malzemeler1 kaşık domates salçası2 tatlı kaşığı kekik2 yemek kaşığı zeytinyağ2-3 bardak sıcak suTuzKarabiber Patatesleri soyduktan sonra yuvarlak olarak dilimleyin. Dilerseniz büyüklüğüne göre 4'e veya 8'e de bölebilirsiniz.Biberleri 4-5 cm eninde geniş geniş doğrayınn.Domatesleri rendeleyin.Soğanlarınızı soyup halka halka doğrayınız.Sarımsakları soyup hazır edin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizi ya da kare borcamınızı 2 kaşık sıvı yağ ile yağlayınız.Tepsinizin en altına yuvarlak kesilmiş patateslerinizi sıralayın.Üstlerine tuz ve karabiber serpin.Patateslerin üzerine soğanları sonra sarımsakları, ardından sivri biberleri dizin.Biberlerin üzerine rende domatesleri dökün.Bu malzemelerin üzerine tavuğunuzu dizin.Tavuklarınızı tepsideyken yarım limon ile ovun.Limon ile ovulmuş tavuklarınızın üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz şekeri serpiştirin. Ancak şeker bundan fazla olmasın. Eşit şekilde paylaştırın. 1,5 su bardağı pilavlık bulgur2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı sıcak su1 kutu mısır2 közlenmiş kırmızı biber3 kornişon salatalık turşusu1 büyük rendelenmiş havuçDereotuMaydanozYarım limon suyu (5 yemek kaşığı)ZeytinyağıTuz Tavanıza adığınız yağda bulguru hafif kavurun ve ardından üzerine sıcak su dökün. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.Bulgular pişerken ihtiyaç olursa üzerine biraz daha sıcak su dökebilrsiniz.Pişen bulgurları ayrı bir kaseye alarak soğumaya bırakın.Dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve salatalık turşusunu küçük küçük doğrayayın.Havucu rendeleyin.Karıştırma kabına tüm malzemeyi alıp hepsini karıştırın.Ardından üzerine zeytinyağı, limonun suyunu ve tuz ilave edip karıştırın.Servis ederken üzerine biraz daha dereotu, nar taneleri serpeblirsiniz.Afiyet olsun. 2 adet büyük boy ayva1 su bardağı su1 su bardağı toz şeker1/2 çay bardağı vişne suyu1/2 adet limonun suyu1 adet çubuk tarçın3 karanfilÜzeri içinVanilyalı dondurmaToz Antep fıstığı Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin. Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin. Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin. Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin. Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin. Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin. Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin. Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın. Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin. Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirin.