BEYLERBEYİ ÇORBA TARİFİ
Beylerbeyi çorba malzemeler
- 250 gr tavuk ciğeri
- 200 gr tavuk eti
- 1 yemek kaşığı un
- 1/3 su bardağı arpa şehriye
- Tuz
- Yarım bağ kıyılmış maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 orta boy patates
Patatesleri kızartmak için:
BEYLERBEYİ ÇORBA YAPILIŞI
- Tavuk eti yıkanır ve haşlanmak üzere tencereye alınır.
- Üzerine 7 su bardağı su eklenir. Ve haşlanıncaya kadar kaynatılır.
- Haşlandıktan sonra suyu ayrı bir tencereye alınır. Tavuk eti küp küp doğranır.
- Tavuk suyunu aldığımız tencere orta hararetli ateşte kaynamaya başlayınca içerisine şehriyeler eklenir.
- Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ardından küp doğranmış tavuk ciğerleri eklenir. 10-13 dk sonra tavuk etleri eklenir.
- Çorba kaynamaya devam ederken ayrı bir yerde, un, yarım su bardağı su ile ezilir.
- Kaynayan çorbaya karıştırılarak eklenir. En son tuz eklenerek çorba kıvamını alana kadar kaynatılır.
- Çorba piştikten sonra ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir yerde patatesler soyularak ince uzun doğranır. Kızgın yağda kızartılır.
- Tereyağı ayrı bir tavada kızdırılır.
- Kaselere alınan çorbanın üzerine önce tereyağı gezdirilir ardından kızarmış patates koyularak servis yapılır.