'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Temmuz 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak Beylerbeyi çorbası tarifi, köfte tarifi, pilav tarifi ve patates kızartması tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı Beylerbeyi çorbası tarifi, köfte tarifi, pilav tarifi ve patates kızartması tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

BEYLERBEYİ ÇORBA TARİFİ
Beylerbeyi çorba malzemeler
- 250 gr tavuk ciğeri
- 200 gr tavuk eti
- 1 yemek kaşığı un
- 1/3 su bardağı arpa şehriye
- Tuz
- Yarım bağ kıyılmış maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 orta boy patates
Patatesleri kızartmak için:
- Sıvı yağ
BEYLERBEYİ ÇORBA YAPILIŞI
- Tavuk eti yıkanır ve haşlanmak üzere tencereye alınır.
- Üzerine 7 su bardağı su eklenir. Ve haşlanıncaya kadar kaynatılır.
- Haşlandıktan sonra suyu ayrı bir tencereye alınır. Tavuk eti küp küp doğranır.
- Tavuk suyunu aldığımız tencere orta hararetli ateşte kaynamaya başlayınca içerisine şehriyeler eklenir.
- Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ardından küp doğranmış tavuk ciğerleri eklenir. 10-13 dk sonra tavuk etleri eklenir.
- Çorba kaynamaya devam ederken ayrı bir yerde, un, yarım su bardağı su ile ezilir.
- Kaynayan çorbaya karıştırılarak eklenir. En son tuz eklenerek çorba kıvamını alana kadar kaynatılır.
- Çorba piştikten sonra ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir yerde patatesler soyularak ince uzun doğranır. Kızgın yağda kızartılır.
- Tereyağı ayrı bir tavada kızdırılır.
- Kaselere alınan çorbanın üzerine önce tereyağı gezdirilir ardından kızarmış patates koyularak servis yapılır.

KÖFTE TARİFİ
Köfte malzemeler
- 1 soğan
- Yarım demet maydanoz
- 500 gram dana kıyma
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
KÖFTE YAPILIŞI
- Köfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.
- Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin.

TEL ŞEHRİYELİ PİLAVI TARİFİ
Tel şehriyeli pilav malzemeler
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet bulyon (tavuk veya et)
- İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağı
TEL ŞEHRİYELİ PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.
- 7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.
- Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.
- Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.
- Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.
- 1 dakika daha pirinçleri kavurun.
- Ardından tereyağını ekleyin.
- Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.
- Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.
- Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.
- Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin.

FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI TARİFİ
Fırında baharatlı patates malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 dal biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞI
- Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.
- Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.
- Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir.
- Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.
- Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.