KEŞKÜL TARİFİ
Keşkül malzemeler
5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı toz badem
2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Servisi için:
2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
1 yemek kaşığı file Antep fıstığı
KEŞKÜL NASIL YAPILIR?
Yumurtaların sarısını beyazından ayırın.
Sarıları süt, şeker nişasta ve toz bademle birlikte alın.
Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Pişen keşkülün içine Hindistan cevizini ilave edin.
Keşkülü kaselere paylaştırın.
Soğuyup katılaştıktan sonra üzerine kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı serpin.