Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda balkabağı çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mor lahana salatası tarifi ve dudove tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Balkabağı çorbası malzemeler700 gr. balkabağı200 gr. kırmızı mercimekİsteğe göre 300 gr. ıspanakİsteğe göre 200 gr. mantar2 büyük boy soğan3 diş sarımsak20 gr. zeytinyağı2 çay kaşığı muskat1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı zençefilYarım çay kaşığı zerdeçalTuzİsteğe göre kemik suyuBALKABAĞI ÇORBASI YAPILIŞISarımsak ve soğanları kavurunArdından tencereye doğradığınız balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin.Üzerine isteğe göre su ve kemik suyu karışımını, isterseniz kaynattığınız içme suyunu ekleyin.Ardından daha önce suda beklettiğiniz mercimeği de ekleyin.Son aşamada tüm baharatlarını ekleyip çorbayı pişmeye bırakın.Kabaklar yumuşayınca pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar blender ile ezin.Ağza tane gelmesini sevenler için isteğe göre katacağınız ıspanak ve mantarı başka bir tavada kavurun.Çorba tamamen piştikten sonra çorbanızın içine katın.Çorbanızı dinlenmeye bırakın. Dilerseniz kokusunu vererek lezzetli hale gelmesi için çorbanın altını kapattıktan sonra, halen sıcakken içinde biraz tereyağı eritebilirsiniz. Fırında çupra malzemeler2 adet deniz çuprası2 orta boy kuru soğan5 diş sarımsak1 adet limon2 adet defne yaprağı1 çay kaşığı kırmızı toz biber3-4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberFIRINDA ÇUPRA YAPILIŞIFırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın.Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın.Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın.Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın.Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun.Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin.Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın.Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın.Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün.Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Dudove malzemeler2 yumurta1 paket kabartma tozu1 su bardağı ceviz250 gram oda ısısında tereyağıYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağAldığı kadar unŞerbeti için:5 su bardağı su4 su bardağı toz şekerYarım limon suyuDUDOVE TATLISI YAPILIŞIDudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın.Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın.Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın.Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin.Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun.Fırınınızı 180 derecede ısıtın.Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin.Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin.İyice kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.