Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domatesli şehriye çorbası tarifi, uskumru balığı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve gelin bohçası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ MALZEMELER3 adet domatesYarım su bardağı arpa şehriye4 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçasıTuz ve karabiberArzuya göre servis için maydanoz ve limonDOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIDomatesleri rendeleyin.Tereyağını tencerede eritin.Rendelenmiş domatesleri yağda kavurmaya başlayın.Üzerine salçayı ekleyip iyice karıştırın.Şehriyeleri de ilave edip hepsini kavurun.Sıcak suyu tencereye ekleyin.Şehriyeler kabarana kadar pişirip ocaktan alın.İnce ince kıydığınz maydanoz ve limonla servis edin, karabiberle lezzetlendirin. USKUMRU TARİFİ İÇİN MALZEMELER4 adet uskumru1 adet kuru soğan8 adet cherry domates1 adet limon2 diş sarımsak2 dal biberiyeSosu için:1 adet limonun suyu1 adet portakalın suyu5 yemek kaşığı zeytinyağıYarım tatlı kaşığı sumak1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzUSKUMRU BALIĞI YAPILIŞIBalıkları temizleyip yıkayın ve kurulayın.Fırın kabına aralıklı olarak yerleştirin.Kuru soğanı piyazlık doğrayın, limonu ince ince dilimleyin, sarımsakları soyun.Soğan, sarımsak, limon, cherry domates ve biberiyeyi balıkların aralarına yayın.Sos için olan malzemeleri sıkıştırıp fırındaki malzemenin üzerine gezdirin.Üzerini pişirme kağıdıyla kapattığınız balıkları 200 derecede ısıttığınız fırına verin.20-25 dakika kadar pişirdiğiniz balıkların üzerinde pişirme kağıdını alıp bir 10-15 dakika daha pişirin.Roka, limon, domates ve arzunuza göre haşlanmış patatesle servis edin. MOR LAHANA SALATASI İÇİN MALZEMELERİ1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. GELİN BOHÇASI MALZEMELERİKrep için:1 adet yumurta1 su bardağı un1 su bardağı süt3 yemek kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozuİç dolgusu için:2 paket krem şanti1 su bardağı sütGELİN BOHÇASI YAPILIŞIKrep için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kabın içerisine alın ve güzelce karıştırın.Her seferinde çok az sıvı yağ ile yağladığınız bir krep tavasını ocağa alın.Hazırladığınız karışımdan krep tavasının dibini kaplayacak kadar dökün ve üstü göz göz olana dek sadece alt kısmını pişirin.Ters düz etmeden ocaktan alın ve bir poşetin içine koyup ağzını kapatın.Bu şekilde tüm malzemeyi pişirin.Süt ve krem şantiyi mikserde çırparak yoğun bir krema elde edin.Pişirdiğiniz krepler tamamen soğuduktan sonra içlerine hazırladığınız krem şantiden sürün ve “D” harfi olacak şekilde katlayın.Kremşantili yan tarafını hindistan cevizine batırın ve servis tabağına alın.Bu şekilde tüm krepleri hazırlayıp servis tabağına alın.Üstünü de çikolata sos ile süsleyip servis edin.