PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Pirinçleri ıslatmak için;
- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su
- Tuz
PİLAV YAPMADAN ÖNCE PİRİNÇ NASIL YIKANMALI?
- Pirinci bol su ile yıkayın.
- Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.
- Biraz da tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.
- Daha sonra yıkayarak suyunu süzün.
- Nişastası gidene kadar yıkayın.
- Çıkan suyun berrak olması gerekiyor.
İlginizi çekebilir: Pirinç suyunun kalanını sakın dökmeyin! Bin yıllık güzellik mucizesi
PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?
- Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.
- Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane olduğunda başladığında anlayabilirsiniz.
- Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin.
- İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise bu şekilde su ile karıştırın ancak yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile çok daha lezzetli olacaktır.
- Son olarak tuzu ekleyin.
- Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın.
- Üzeri göz göz olduğunda, yani üzerindeki suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda kısık ateşe alın.
- Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
- Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Bu şekilde 10-15 dk dinlendirin.
- Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak servis yapabilirsiniz.