Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün domates çorbası tarifi, beşamel soslu tavuk tarifi, mor lahana salatası tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi var. DOMATES ÇORBASI TARİFİDomates çorbası malzemeleri nelerdir?5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak süt DOMATES ÇORBASI NASIL YAPILIR?1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Beşamel soslu tavuk malzemeleri nelerdir?500 g kemiksiz tavuk eti (ben kalça ve göğüs karışık kullanıyorum)1 adet kuru soğan1 diş sarımsak1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, evde varsa kullanıyorum)1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı sıvı yağ1 kase kadar konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı sıcak su (60 ml)Beşamel sos için;2,5 yemek kaşığı un2 su bardağı süt1 dolu yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı tuzÇay kaşığının ucu ile karabiberÜzerine;Kaşar peyniri rendesiBEŞAMEL SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim.İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim.Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve soğanı ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim.Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavuralım.Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştıralım.Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım.Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım.Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatalım.Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğumuz servise hazır. Mor lahana salatası malzemeleri nelerdir?1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI NASIL YAPILIR?Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Yalancı tavuk göğsü malzemeleri nelerdir?125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)1 su bardağı un1,5 su bardağı şeker1 litre süt1 paket vanilyaYALANCI TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR?Un yağla pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.Islatılmış kaba dökülür.Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine arzuya göre tarçın, Hindistan cevizi veya file Antep fıstığı dökülüp servis edilir.