Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı hanımağa çorbası tarifi, fırında şinitzel tarifi, kuru domatesli arpa şehriye pilavı tarifi, şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Hanımağa çorbası malzemeler1 çay bardağı erişte1 çay bardağı tel şehriye1 su bardağı haşlanmış nohut2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek4 su bardağı et suyu20 gr tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıKırmızı pul biberNaneTuzHANIMAĞA ÇORBASI YAPILIŞIEt suyunu tencereye alıp kaynatın.Kaynayınca erişte, tuz, şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin.Tereyağını eritin.Salçayı ekleyip kavurun.Nane ve pul biberi ilave edin.Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın.Sıcak servis yapın. Fırında şinitzel malzemeler2 adet tavuk göğüsButtermilk için malzemeler1 su bardağı krema – 200 ml.¼ su bardağı süt1 adet limon kabuğu rendesi1 adet limonun suyu1 yemek kaşığı üzüm sirkesiTuzKarabiberBulamak için malzemeler100 gram panko – kalın ekmek kırıntısı3 – 4 diş sarımsak100 gram parmesan ya da eski kaşar peyniri– rende2 yemek kaşığı toz kırmızı biberTuzKarabiberFIRINDA ŞİNİTZEL YAPILIŞITavuklarınızı kesmek için;Tavuğunuzun yan tarafından bıçağınızla bir çizik atın ve devam ettirerek kesin.Böylece 1 dilim tavuktan 2 dilim elde etmiş olacaksınız.Diğer tavuğu da aynı şekilde hazırlayın ve kenarda bekletin.2 dilim tavuktan toplam 4 dilim tavuk elde etmiş olacaksınız.Buttermilk için;Bir karıştırma kabında krema, süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, üzüm sirkesi, tuz ve karabiberi bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.Hazırladığınız tavuklarınızı buttermilk harcınızın içerisine alıp 10 dakika bekletin.Bulama harcı için;Büyük ve dikdörtgen bir kapta panko, ezilmiş sarımsak, rendenin ince tarafıyla rendelenmiş parmesan, toz kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.Birleştirmek için;Buttermilk harcından çıkardığınız tavuklarınızı hazırladığınız karışıma her yerine bulaşacak şekilde bulayın.Fırın tepsinizin içerisine teli yerleştirin ve hazırladığınız tavuklarınızı telin üzerine yerleştirin.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Kuru domatesli arpa şehriye pilavı malzemeler2 su bardağı arpa şehriye1 su bardağı domates rendesi2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)1 adet çarliston biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ10-15 adet kuru domatesTuzKURU DOMATESLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIKülbastının yanına çok yakışacak kuru domatesli arpa şehriye pilavını şu şekilde hazırlayabilirsiniz.Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli.Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın.15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın. Şerbetli kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeler1 kg yaş kadayıf200 gram tereyağı1 su bardağı sıvı yağ300 gram ceviz içiŞerbeti için:4 su bardağı şeker4 su bardağı su1 tatlı kaşığı limonMuhallebisi için:1 litre süt1 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı un1 çay bardağı şeker1 poşet krem şanti1 paket (200ml) kremaÜzeri için:Antep fıstığıŞERBETLİ KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI YAPILIŞIÖncelikle şerbeti hazırlayın.Limon hariç büyün malzemeler tencereye alıp iyi ce karıştırın.Kaynamaya başlayınca limonu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Daha sonra muhallebiyi hazırlayın.Krem şanti ve krema hariç bütün malzemeleri tencereye alın ve iyice karıştırın.Katılaşmaya başlayınca iyice karıştırın ve altının kapatıp soğuması için buzdolabına koyun.Bir tepsiye bir miktar tere yağ ve sıvı yağ karışımından alın ve tepsinin her yerini yağlayın.Üzerine iyice ayrıştırılmış 1 paket kadayıfın yarısıyla ince bir tabaka yapın.Tabakayı yaparken tepsi gözükmeyecek şekilde ayarlayın.Üzerine bir miktar yağ gezdirin ve ceviz içlerini serpiştirin.Daha sonra kalan kadayıfla üzerini kapatın.Kalan yağı güzelce üzerinde gezdirin.Her yere eşit miktarda geldiğinden emin olun.Bir bardak yardımıyla kadayıfları ezin.Önceden ısıtılmış185 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.İyice pişince fırından çıkarın.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti ekleyin ve iyice çekmesi için bekleyin.Daha sonra muhallebiyi dolaptan alıp krem şanti ve kremayı ekleyin.Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcıyla çırpın.Hazırlanan muhallebiyi tatlının üzerine döküp eşit miktarda yayın.Üzerini antep fıstıklarıyla süsleyip servis edin.