Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı şehriye çorbası tarifi, palamut kızartma tarifi, çoban salatası tarifi ve fırında helva tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Palamut kızartma malzemeler8 dilim palamut3 yemek kaşığı mısır unu1 bardak sıvıyağıTuzSos için:2 adet limonun suyu4 diş dövülmüş sarımsak1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı maydanoz4 yemek kaşığı zeytinyağıKırmızı pul biberPALAMUT KIZARTMA YAPILIŞIPalamutları yıkayın.Suyunu iyice süzün.Mısır unuyla tuzu karıştırın.Palamut parçalarını unlayın.Elinizle fazla unları silkeleyin.Kızgın yağda iki tarafı nar gibi olana kadar kızartın.Sos için bütün malzemeleri karıştırın.Balığınızı hazırladığınız sosla birlikte servis yapın. Çoban salata malzemeler4 adet orta boy domates3 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy salatalık1 adet büyük boy kuru soğan1/4 demet maydanoz5 yemek kaşığı zeytinyağı4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyuYarım çay kaşığı tuzÇOBAN SALATA YAPILIŞIDomatesleri ince ince doğrayın.Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin.Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin.Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın.Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın.Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin.Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin. Fırında tahinli helva malzemeler250 gram sade helva2 kahve fincanı sütYarım limonFIRINDA TAHİN HELVASI YAPILIŞIHelvayı çatal ile derin bir kabın içinde ezin.Ardından 2 kahve fincanı sütü ekleyin.Üzerine yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştırın.Karışımı yağlanmış güveç kabına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.