Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda yeşil mercimek çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, patlıcan salatası tarifi ve sultan sarması tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yeşil mercimek çorbası malzemelerYeşil mercimek 2/3 su bardağı6 su bardağı su1 orta boy soğan4 yemek kaşığı margarin ve tereyağı2 yemek kaşığı un1/4 çay bardağı pirinç2 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurta1 su bardağı süt2 ince dilim bayat ekmek1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberYEŞİL MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekler yıkanır. 1 su bardağı su ile en az 5 - 6 saat önceden ıslatılır.Soğanı soyup yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte tencereye koyulur ve kavrulur.Un eklenir rengi değişene kadar kavrulur.Pirinç yıkanır, mercimek ve kalan su ile birlikte tenceredeki karışıma eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir.Blenderdan geçirip içine tuz eklenir ve tekrar ateşe koyulur.Yumurta ayrı bir kapta sütle birlikte iyice çırpılır.Yumurtalı süte sıcak çorbadan biraz ilave edilir ve yine çırpılır, çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırılarak eklenir.Kaynayana kadar pişirilir.Diğer yandan, ekmeğin 1 cm iriliğinde doğranır ve tepsiye dizilir.Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis edilir. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.Salçayı ilave edelim.Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.Sıcak servis edelim. Patlıcan salatası malzemeler3 orta boy patlıcan1 büyük boy soğanYarım su bardağı zeytinyağı2 diş sarımsak3 orta boy domates5 adet yeşil biber1/3 demet maydanoz3 yemek kaşığı limon suyu1 tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı karabiberPATLICAN SALATASI YAPILIŞIPatlıcanlar yıkanır ve kurulanır daha sonra ocakta közlenir.Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve sapları kesilip ince ince kıyılır.Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır.Yağla birlikte bir tencereye koyulur kapağını kapatıp kısık ateşte 4 - 5 dakika kavrulur.İçine patlıcanlar eklenir 1 - 2 kere karıştırılır ve sonra ocaktan alınır.İçerisine sarımsak soyulup ezilir ve ilave edilir.Diğer sebzeler yıkanır, biberlerin sap ve çekirdekleri ayrılır, maydanoz ayıklanıp ince ince kıyılır.Biber ve domatesler ince ince kıyılır, limon suyu, tuz ve baharatla birlikte patlıcana eklenir. İyice karıştırılır ve servis tabağına alınır.Üzeri maydanoz yapraklarıyla süslenir servis edilir. Sultan sarması malzemeler1 litre süt1,5 su bardağı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilyaİç dolgusu için:2 paket krem şanti2 su bardağı soğuk sütDışı için:2 su bardağı Hindistan ceviziSULTAN SARMASI YAPILIŞIUn, şeker ve kakaoyu geniş bir tencereye alıp karıştırın.Karışımı orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.Pürüzsün bir kıvam alması için de 5 dakika mikserle çırpın.Kare ya da dikdörtgen şeklinde büyük bir fırın tepsisinin tabanına Hindistan cevizini serpip iyice yayın.Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde yayın.Muhallebinizi 1 saat kadar buzdolabında bekletip katılaşmasını sağlayın.Süt ile krem şantiyi iyice çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yine her tarafı eşit olacak şekilde yayın.Tekrar buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra dikdörtgen parçalar halinde kesin.Daha sonra dilimleri bir spatula yardımıyla rulo şeklinde sarıp servis edebilirsiniz.