Tel şehriye çorbası tarifi
Tel şehriye çorbası malzemeleri
- 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 adet et veya tavuk bulyonu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre sıcak su yaklaşık
Tel şehriye çorbası yapılışı
Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır.