Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün yayla çorbası tarifi, İnegöl köfte tarifi, domatesli pilav tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. İnegöl köfte malzemeler800 gram dana kıyma200 gram kuzu kıyma2 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı karbonat1 tatlı kaşığı tuzİNEGÖL KÖFTE YAPILIŞIDana ve kuzu kıymayı bir kapta karıştırın.Soğanların kabuklarını soyun ve rendeleyin.Karıştırdığınız kıymaya, rendelediğiniz soğanları ilave edin.Ardından tuz ve karbonatı da ekleyip yaklaşık 10 dakika güzelce yoğurun.Hazırladığınız köfte harcını üzerini kapatın ve birkaç saat kadar buzdolabında bekletin.Köfte harcını dolaptan çıkardıktan sonra tezgaha alın.Üzerine yağlı kağıt koyup, merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın.Ardından keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler kesin.Orta ateşte, kızgın bir tavada kızartın. Domatesli pilav malzemeler1,5 su bardağı beyaz pirinç2 adet rendelenmiş domates3 kaşık tereyağ1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı kaynar su3-4 damla limon suyuDOMATESLİ PİLAV YAPILIŞIPirinçleri yıkayın ve kaynar suyun içerisine birkaç damla limon sıkıp 20 dakika bekletin.Daha sonra pirinçleri süzdürün. Domateslerin kabukların soğup rendeleyin.Tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağın içine domatesleri ekleyin.Domates suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kaynar suyu ilave edin.Tenceredeki su kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edin. Tuzu ilave edin.Güzelce karıştırıp kapağını kapatın. Suyu çeken pilavı kontrol edin.Piştiğinde üzerine kağıt havlu ekleyip 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.