'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (11 Temmuz 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve şambali tarifleri var.

BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün un çorbası tarifi, kuru fasulye tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve şambali tarifi var.

SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeleri nelerdir?
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
- Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz.

FIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE TARİFİ
Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeleri nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane parmak sucuk
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 3-4 tane acı saksı biberi

FIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞI
Kuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatın ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlayın.
Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine kesilmiş sucuklar ekleyin. Salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edin.
Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.
Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
- Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- ½ su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)

ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.
- Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.
- Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin.

ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ
Şambali tatlısı malzemeleri nelerdir?
- 3 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Şambali tatlısı şerbeti için
- 4 ,5 su bardağı şeker
- 3 ,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
