Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı bezelye çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, telli şakşuka tarifi, fırın sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Bezelye çorbası malzemeler2,5 litre et suyu250 gram kuru bezelye (1 bardak)2 orta boy soğan1 küçük havuç2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı ( tepeleme) tereyağı veya margarinYarım yemek kaşığı tuzBezelye çorbası terbiyesi için:1 bardak süt2 yumurta sarısıBEZELYE ÇORBASI YAPILIŞIBezelyeler ayıklanıp 4 - 5 saat suda beklenilir. Soğan ve havuçları küçük parçalara doğrayıp, yağla birlikte kısık ateşte 4 - 5 dakika pişirin. Un katın ve 2 - 3 dakika daha kavurun. Et suyu ve bezelyeyi ekleyin, kısık ateşte bezelyeler ezilinceye kadar pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın. Tuz atıp tekrar ateşe ekleyin. Sütlü terbiyesini ekleyin. Sıcak servis edin. Fırında tavuk but malzemeler4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biberKekikKimyonKarabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağıFIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞISoğanları ve sarımsakları rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırınınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz.Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır. Telli şakşuka malzemelerKızartma için;1 su bardağı sıvıyağ2 adet patlıcan2 adet kabak2 adet yeşil biber1 adet kapya biberSos için;2 yemek kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak1 adet soğan3 adet domates1 tatlı kaşığı şekerYarım yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biberYarım su bardağı suTabanı için;200 gr tel kadayıf2 yemek kaşığı sıvı yağTELLİ ŞAKŞUKA YAPILIŞIKızartılacak olan patlıcan tuzlu suda 20-30 dakika kadar dinlendirilir. Bu acısını alır.Sonrasında bol suyla yıkanıp iyice süzülür.Süzülen patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınarak fazlalık suları alınır.Tavaya bolca sıvı yağ dökülerek, iyice ısıtılır. İçerisine patlıcanlar ilave edilerek, kızarıncaya kadar pişirilir ve kağıt havlu üzerine çıkartılır.Tavaya sıvı yağ alınır. Yağ kızınca küp küp doğranmış patlıcanlar eklenir.Patlıcanlar kızarınca tavadan alın.Aynı tavaya küp küp doğranmış kabakları ekleyin ve kızarınca alın.Aynı yağın içine kapya biber ve normal biberleri ekleyip kızarınca içinden alın.Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş ince kıyılmış sarımsak ve ince kıyılmış soğanı ekleyin. Hafif kavurun. Üzerine 3 rendelenmiş domates ekleyip kavurmaya devam edin.1 tatlı kaşığı şeker ve yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyin.Karabiber ve pul biberi de ilave edin.İyice pişen domatese yarım çay bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın.Suyunu çekince kızartmaları sosa ekleyip iyice karıştırıp altını kapatın. Fırında sütlaç malzemeler1 litre süt1 su bardağı şekerYarım su bardağı pirinç3 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilya2 su bardağı suYarım su bardağı süt (nişastaya kıvam vermek için)FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçler güzelce yıkanır ve 2 su bardağı su olan tencereye pirinçler koyulur. Pirinçler pişene kadar haşlanır. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine süt eklenir. Kaynamaya başlayınca şeker ve yarım su bardağı süt ile açtığınız nişasta eklenir. 10 dakika daha kaynatılır ve vanilya eklenip bir 5 dakika daha kaynatılır. Fırın için ısıya dayanıklı kaselere sütlaç paylaştırılır. Tepsiye soğuk su doldurulur ve sütlaç dolu kaseler tepsiye dizilir. Tepsi fırının en üst bölümüne yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.