Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün sarımsaklı un çorbası tarifi, Kayseri yağlama tarifi, sebze graten tarifi ve vişneli pudingli çörek tarifi var. Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Afiyet olsun! Yağlama malzemelerBazlama hamuru için4 su bardağı unBir tutam tuzYarım paket yaş maya1 çay bardağı suHarcı içinYarım çay bardağı ayçiçek yağı30 gram margarin veya tereyağı300 gram kıyma2 soğan3 domatesTuzKarabiberBir yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı suYAĞLAMA YAPILIŞIHamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı tereyağı veya margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.İç harcı için; Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağı ekleyerek pişirmeye devam edin.Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Sebze graten malzemeler4 adet patates3 adet patlıcan4 adet kabak4 adet biber3 adet domates2 adet havuç1 su bardağı bezelye3-4 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağBaharatlar (pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, kekik )TuzBeşamel sosu için3 su bardağı süt2, 5 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ2-3 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuzÜzeri içinKaşar peynirSEBZE GRATEN YAPILIŞIÖncelikle patlıcanları alacalı olarak soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Bu arada diğer sebzelerin de kabuklarını soyup hepsini küp küp doğrayın ve derin kabın içine alıp içine patlıcanları baharatları tuzu ve yağı döküp güzelce hepsini harmanlayın.Ardından fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.Bütün sebzelerin iyice pişmesi için spatula ile mutlaka arada karıştırın. Yoksa sebzelerin bir kısmı çiğ kalabilir.Sebzeler pişerken beşamel sosu hazırlayın.Yağları eritip unu dökün.2-3 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü döküp çırpma teliyle pişinceye kadar sürekli karıştırıp son olarak tuzu biberi de döküp ocağın altını kapatalım.Beşamel sos bekledikçe kıvamı koyulaşabilir. Bun nedenle içine biraz süt döküp açabilirsiniz veya sebzelerin pişmesine yakın hazırlayabilirsiniz.Pişen sebzelerin üzerine beşamel sosunu döküp her tarafına yaydıktan sonra kaşar peynirini serpiştirin ve tekrar fırınlayın.Peynirler eriyip kızarana piştikten sonra fırından çıkartın. Afiyet olsun! Vişneli pudingli çörek malzemelerHamuru için;Yarım paket yaş maya500 gram kadar un (Kontrollü koyun)2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 adet yumurta sarısı250 ml ılık süt1 tatlı kaşığı tuz2,5 yemek kaşığı şekerPuding için;250 ml süt3 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya2 yemek kaşığı şekerİçi için;1 kase donmuş vişne (Başka meyve de olur)Üzeri için;Pudra şekeriVİŞNELİ PUDİNGLİ ÇÖREK YAPILIŞIHamuru için; malzemeleri yoğurma kabına koyup, güzelce yoğuruyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz.Pudingi için tencereye malzemeleri alıp karıştırıyoruz.Yoğunlaşıp kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.Pudingi sürüp vişneleri ekliyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz.İki parmak kalınlığında kesip daire şeklinde tepsiye sırasıyla diziyoruz.Tepside 15 dakika kadar dinlendirip, 190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Çıkınca üzerine isteğe göre pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!