Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda beyran çorbası tarifi, fırında köfte patates tarifi, sebzeli pilav tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Beyran çorbası malzemeler1 kg kemikli kuzu gerdan2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı pirinç8-10 diş sarımsakYarım yemek kaşığı biber salçasıTuzKırmızı toz biberKarabiber8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)BEYRAN ÇORBASI YAPILIŞIEt düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayın) haşlanıncaya kadar pişirilir.Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Fırında patates köfte malzemeler3 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan1 adet orta boy domates2 adet orta boy kırmızı biberKöfte harcı için:500 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)10 dal maydanoz1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı yenibaharSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES KÖFTE YAPILIŞIKuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.En üste de köfteleri dizin.Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin. Sebzeli pilav malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Haşhaşlı revani malzemeler1 su bardağı un1 çay bardağı şeker3 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 kahve fincanı haşhaş1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 çay bardağı limon kabuğunun rendesiŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı toz şeker3-4 damla limon suyuHAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞIÖnce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun.Ocağın üstüne aldığımız tencere önce orta derecede, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmalıdır.2-3 dakika sonra altını kaptın.İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığınız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.Yoğurt ve yağ ekledikten sonra çırpın, limon kabuğunu, diğer malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın.Hazırladığınız karışımı, yağladığınız cam tepsiye dökün.175 derecede ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra, 4-5 dakika ılınması için bekleyin, keki de tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kepçeyle azar azar yedirin.Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın.En 4-5 saat buzdolabında dinlendirin, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.