'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Aralık 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak beyran çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi, tepside kumpir tarifi ve ıslak kurabiye tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size beyran çorbası tarifi, türlü yemeği tarifi, tepside kumpir tarifi ve ıslak kurabiye tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

BEYRAN ÇORBASI TARİFİ
Beyran çorbası malzemeler
- 1 kg kemikli kuzu gerdan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 8-10 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)
BEYRAN ÇORBASI YAPILIŞI
- Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir.
- Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır.
- Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir.
- Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır.
- Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz.
- İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

TÜRLÜ TARİFİ
Türlü malzemeler
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet orta boy yeşil biber
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 4 adet orta boy domates
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kabak
- 200 gram taze fasulye
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
TÜRLÜ YAPILIŞI
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
- Sarımsakları incecik kıyın.
- Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin.
- Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
- Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin.
- Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün.
- Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın.
- Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin.
- Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin.
- Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın.
- Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
- Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin.

TEPSİDE PATATESLİ KUMPİR TARİFİ
Tepside patatesli kumpir malzemeler
- 6-7 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1. 5 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1. 5 su bardağı haşlanmış havuç
- 1. 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 adet uzun sosis
- Yeşil ve siyah zeytin
- 1 çay bardağı kornişon turşu (halka halka doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
TEPSİDE PATATESLİ KUMPİR YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayıp ezin.
- İçine tereyağı, tuz ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
- Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.
- Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri soteleyin ve patatesin üzerine yayın.
- Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün.
- En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
- Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin.

KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ
Kakaolu ıslak kurabiye malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gr. (yarım paket) margarin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Kakaolu ıslak kurabiye şerbeti için ;
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
KAKAOLU ISLAK KURABİYE YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Suyun içine şekeri ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca soğumaya bırakın.
- Yumurtayı karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın.
- Yağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın.
- Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğurun.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirin.
- Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin.
- Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine bırakıp 4 saniye bekletin ve servis tabağına alın.