'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mısır çorbası tarifi, hamsi kuşu tarifi, mevsim salatası tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mısır çorbası tarifi, hamsi kuşu tarifi, mevsim salatası tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

MISIR ÇORBASI TARİFİ
Mısır çorbası malzemeler
- 500 gram dondurulmuş mısır
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 8 çay bardağı süt
- 4 çay bardağı tavuk suyu
- 5-6 dal frenk maydanozu
MISIR ÇORBASI YAPILIŞI
İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın.
Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.

HAMSİ KUŞU TARİFİ
Hamsi kuşu malzemeler
- 1 kilogram hamsi
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak sıvı yağ
HAMSİ KUŞU YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın. Büyük bir tabağın içinde mısır unu ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.

MEVSİM SALATA TARİFİ
Mevsim salatası malzemeler
- Yarım kırmızı lahana
- 2 havuç
- 1 göbek marul
- 3-4 kaşık konserve mısır
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
MEVSİM SALATASI YAPILIŞI
Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
Şerbetli irmik tatlısı malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1, 5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu
Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :
- 3 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.
Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.