Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size analı kızlı çorbası tarifi, Arnavut ciğeri tarifi, fırında patates kızartması tarifi ve brownie tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Analı kızlı malzemelerBulgur için:2 su bardağı bulgur1 su bardağı irmikYarım su bardağı un1 tane yumurta1 yemek kaşığı domates salçasıKarabiberTuzIslatmak için:Sıcak suİç harç için:300 gr orta yağlı kıyma3 adet kuru soğan2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı tuzÇorbası için:1 su bardağı haşlanmış nohut300 gr kuş başı et1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı kuru nane1 limonun suyuANALI KIZLI YAPILIŞIBulgur ve irmiği birlikte karıştırıp üzerini biraz geçene kadar sıcak su ekleyelim.Bulgur şişene kadar kapağını kapatıp bekletelim. Bu sırada iç harç için kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavuralım.Sonra küp doğranmış soğanı ve yağları ilave edip soğan kavrulana kadar pişirelim.En son baharatları ekleyip karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Bulgur hazır olunca diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuralım ve ana köfteler için hamurdan ufak bezeler alıp içli köfte gibi hazırlayalım.İçine iç harç koyup kapatalım ve büyük olmamasına dikkat edin. Hamurun 3 te birini kızlar için ayırıp misket büyüklüğünde yuvarlayın.Çorba için nohut ve eti tuz ekleyip düdüklüde haşlayın. Çorba için tencereye küp doğranmış soğan koyup yağda pembeleşene kadar kavurun.Salça ekleyip oda kavrulur daha sonra kuru naneyi ekleyip tekrar kavurun.Nohut ve eti de ekleyin limon suyunu ve et suyunu da ilave edin su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.Ocaktan alabilirsiniz. Arnavut ciğeri malzemeler600 gram ciğer1 çay bardağı un(bulamak için)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karbonat1 su bardağı sıvı yağ1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı toz kişnişSumaklı soğan için:1 adet kırmızı soğan(piyazlık doğranmış)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sumak1/2 demet doğranmış maydanozARNAVUT CİĞERİ YAPILIŞIÜzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin.Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın.Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun.Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.Sıcak servis edin. Fırında baharatlı patates tarifi malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır.Elma dilimi şeklinde kesilir.Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Brownie pasta malzemelerBrownie için;3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ1 ,5 su bardağı süt25 gr kakao1 paket toz çikolata sosu1 çay kaşığı karbonat1 buçuk su bardağı unİsteğe bağlı damla çikolataKreması için;1 paket muzlu puding1 paket kremşantiİsteğe bağlı damla çikolataGanaj için200 ml sıvı krema160 gr bitter çikolataBROWNİE PASTA YAPILIŞIBrownie için; yumurta ve şeker 3 dk çırpılır. Sıvı yağ, süt, kakao, toz çikolata sosu eklenir ve çırpılır. Un ve karbonat eklenir tekrar çırpılır.Büyük dik dörtgen borcam margarin veya tereyağ ile yağlanır.Kek harcı dökülür eşit bir şekilde yayılır.Üzerine isteğe bağlı damla çikolata serpilir.Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 10-15 dk pişirilir.Pudingli krema için; puding arkasındaki tarife göre pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğutulur. 1 paket krem santi toz halinde soğumuş pudingle karıştırılır.Damla çikolata kalabilirsiniz. Dolaba kaldırılır.Pişen brownie kek iyice soğuduktan sonra kreması üzerine yayılır.Ganaj için sıvı krema biraz ısıtılır kaynatılmamalıdır yoksa krema kesilir.Isınan kremaya çikolata kırılıp karıştırılır çikolata tamamen eriyince kremanın üzerine dökülüp yayılır.En az 1 saat buz dolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.