Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size sütlü domates çorbası tarifi, kapuska yemeği tarifi, fırında makarna tarifi ve kakaolu puding tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sütlü domates çorbası malzemeler1,5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kadar tereyağı2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı domates salçası4-6 adet domates4 su bardağı olacak şekilde su1 çay bardağı sütTuzKarabiberKaşar peyniri rendesiSÜTLÜ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır.Tencerenin içerisine un eklendikten sonra biraz kavrulur.Daha sonra domates salçası ve rende haline getirilmiş olan domatesler tencereye eklenir.Yaklaşık 3-5 dakika arası daha kavrulur.4 su bardağı kadar su eklenir ve çırpılır.Burada atacağınız tuz miktarı ise size kalmış bir durumdur.İsteğinize göre tuzu attıktan sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz.Sütlü domates çorbasını kaynayana kadar karıştırmanız gerekmektedir.Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.Pişen çorbaya sütü ekleme işlemine geçebilirsiniz.Bunun için servis etmeden önce tencereye süt ilave edilir ve karıştırılır.Sütlü domates çorbasının üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber atıldıktan sonra yemek hazırlanmış olur.Kaşar peyniri ve karabiber isteğe kalmış bir durumdur.İstemeyen kişiler kaşar peyniri ve karabiber kullanmayabilir. Kapuska malzemeler1 kilogram lahana1 kaşık tereyağı1 kaşık sıvı yağ1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber3 su bardağı kaynar suKAPUSKA YAPILIŞITereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun. Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin. Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin. Fırında makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRINDA MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın.Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Kakaolu puding malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao2 dolu yemek kaşığı un2 dolu yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDİNG YAPILIŞIUygun bir tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.Kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak, mikserle bir kaç dakika çırpalım. Burada tel çırpıcı da kullanabilirsiniz ancak mikser ile kıvamı daha güzel olacaktır.Hazır olan pudingi kepçe yardımı ile kaselere aktaralım. Ben kullandığım kaseler ile 4 kase elde ettim.Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.Güzelce dinlenen ve soğuyan pudinglerimizi dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.