Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün mantı çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve çoban salata tarifi var. Mantı çorbası malzemeleri2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı (hazır veya el yapımı olabilir)1 adet küçük boy soğan1 su bardağı pişirilmiş nohutDomates salçası,Sıvı yağ ve tereyağı karışımıTuz, nane ve isteğe göre pul biber.MANTI ÇORBASI YAPILIŞIOrta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve önceden ince ince doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek karıştırın.Karışımın içerisine domates salçası da ekleyerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakın.Eğer hazır mantı kullanıyor iseniz pişirme süresini istediğiniz yumuşaklık ve pişme seviyesine göre ayarlamanız gerekebilir.İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezerek kaynamakta olan suya ekleyebilirsiniz. Üzerine önceden hazırladığınız hazır veya el yapımı mantıları da ekleyerek karıştırın. Mantıların küçük boyutlu olmasına özen gösterin. (Hamurlaşma ve soğudukça katılaşma görülmemesi adına bu detay önemlidir.)Mantıları da ekledikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutları ekleyin. Tuz, biber ve naneyi de karışıma kattıktan sonra kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte kaynamaya bırakınMantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması için ocaktan alın. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz. İslim kebabı tarifi malzemeleri4 adet patlıcanYeşil biberÇeri domatesKöfte İçin;400g kıyma1 adet soğan2 diş sarımsak1 adet yumurta3 yemek kaşığı ekmek içi1 tutam maydanoz1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyonSosu İçin;1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz2 su bardağı sıcak suİSLİM KEBABI YAPILIŞIKöftesi için uygun bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı alın.Üzerine yumurta, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyerek yoğurun.Malzemeler birbiri ile güzelce özleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayın ve üzerine bastırarak şekil verin.Şekil verilen köftelerin üzerini streçleyerek bir kenarda bekletin.Patlıcanları çizgili soyarak şerit şeklinde uzun uzun kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.Daha sonra yıkayıp kurulayın ve tavaya alıp kızdırdığımız sıvı yağda kızartın.Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili tabağa alın. Aynı yağda köfteleri de hafif kızartın.Kızartma işlemi bittikten sonra 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte yerleştirin. Köfteler iri ise bir adette olabilir.Patlıcanın uçlarını köftenin üzerinde birleştirerek bohça gibi yapın.Üzerine biber ve dilimlenmiş ya da çeri domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.Ayrı bir kaba salça, tuz ve suyu alarak karıştırın. Sosunuzu yemeğin üzerine gezdirin.Hazırladığımız yemeğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.Tüm malzemeleri birlikte kavurun.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Çoban salata malzemeleri4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIİlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın.