Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size brokoli çorbası tarifi, fırında levrek tarifi, soğan salatası tarifi ve fırında helva tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Brokoli çorbası malzemeler500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Fırında levrek malzemelerOrta boy levrek (kişi sayısına göre)1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane)1-2 adet domates1 adet limonYarım çay bardağı zeytinyağıKarabiberTuzDefne yaprağı (isteğe göre)FIRINDA LEVREK YAPILIŞILevrekler iyice temizlenip yıkanır.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır.Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir.Soğan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirilir.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında pişirilir. Sumaklı soğan salatası malzemeler1 adet kırmızı soğan(piyazlık doğranmış)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sumak1/2 demet doğranmış maydanozSUMAKLI SOĞAN SALATASI YAPILIŞIPiyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Fırında helva malzemeler250 gr sade helva2 kahve fincanı sütYarım limonFIRINDA HELVA YAPILIŞIHelva çatal ile derince bir kabın içinde ezilir, 2 kahve fincanı süt ve yarım limonun suyu sıkılarak karıştırılır.Yağlanmış güveç kabına boşaltılır. 180 derecede yaklaşık 20 dakika kızartılır.Fırınlama esnasında sürekli kontrol edilmesi lazım çünkü çabuk yanabilir.Sıcak servis edin.