ETLİ BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
1 kg bezelye
350 gram kuşbaşı et (dana eti kullandım)
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet büyük boy soğan
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
NASIL YAPILIR?
Öncelikle kuşbaşı etleri, üzerlerini iki parmak kadar geçecek su ile bir tencerede ön haşlamaya alın. Etler sebzelerle beraber de pişmeye devam edeceği için, bir miktar yumuşamaları yeterli olacaktır. (yaklaşık yarım saat civarı)
Bu arada; patates, havuç ve bezelyeleri yıkayıp temizleyin ve patates ve havuçları küp küp yemeklik doğrayın.
Etler haşlandıktan sonra, suyunu bir kaba süzüp etleri de ayrı bir tabağa alın.
Tencereye sıvı yağı alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyin ve birkaç kere çevirdikten sonra salçayı ve etleri de ilave edin.Etlerle beraber yaklaşık beş dakika kavurun.
Sebzelerin de tamamını tencereye ekleyin ve bu şekilde de su ilavesi yapmadan önce, orta-kısık ateşte 5-10 dakika arası, sebzeleri fazla zedelemeden nazikçe kavurun.
Son olarak, başlangıçta ayırdığımız etin haşlama suyunu tencereye ilave edin ve devamını sebzelerin üzerine bir parmak kadar çıkacak düzeyde sıcak su ile tamamlayın.
Damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve yemeğinizi kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın