'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Temmuz 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak terbiyeli sebze çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, pirinç pilavı tarifi ve kireçte kabak tatlısı tarifleri.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde terbiyeli sebze çorbası tarifi, kirde kebabı tarifi, pirinç pilavı tarifi ve magnolia tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli sebze çorbası malzemeleri
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet kabak
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı su
Terbiyeli sebze çorbası terbiyesi için:
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 damla limon
Terbiyeli sebze çorbası yapılışı
4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin. Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

KİRDE KEBABI TARİFİ
Kirde kebabı malzemeleri
- Yarım kilo kuzu but
- Sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
Et marinesi için:
- 1 bütün soğan suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 - 2 dal taze kekik yaprağı
- Tuz
Kirde kebabı üzeri için
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- 1 bütün soğan
- 10 adet mantar
Kirde kebabı yapılışı
İlk önce etler marine edilir. Marine malzemelerini bir kabın içerisine alın, küp küp doğranmış etleri ilave edin ve elinizle iyice yoğurun. Kapya biber ve yeşil biberi julyen şeklinde doğrayın. Soğanı da piyazlık bir şekilde doğradıktan sonra mantarı iri şekilde doğrayın. Az yağın içerisinde güzelce doğranan malzemeleri soteleyin. İri küp doğranmış domates ve sarımsakları içerisine ekleyerek ocağın altını kapatın. Ayrı bir tavayı iyice kızdırın ve marine edilen etleri pişirmeye başlayın. Et piştikten sonra tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağıyla lavaşı kavurun. Çıtır lavaş elde edince tabağa koyun ve üzerine etleri alın. Hazırlanan sebzeli sosu üzerine ekleyip servis edin.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Pirinç pilavı malzemeleri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı şehriye
- 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 adet kesme şeker
- 4 damla limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Pirinç pilavı yapılışı
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

MAGNOLİA TATLISI TARİFİ
Magnolia tatlısı malzemeleri
- 2 paket pötibör bisküvi
- 10-15 adet çilek
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema (200 ml)
MAGNOLİA YAPILIŞI
İlk iş olarak, 2 paket bisküviyi rondoda çekin toz haline getirin.
Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin. Temizlensinler.
Krema, bisküvi ve çilek hariç, muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın. Yani süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.
Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın, süzgece koyun ve çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın, atın. Çilekler süzgeçte beklesinler.
Muhallebiniz bu arada pişti, şimdi muhallebi soğusun.
Siz bu arada süzülmüş çilekleri dilimleyin.
Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da benim gibi geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.
Muhallebi soğudu, şimdi içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle güzelce karıştırın, homojen bir karışım olsun.
Şimdi hepsini tüm malzemeyi birleştirme zamanı.
Bardakların en alt bölümüne, yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun.
Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirin, dizin.
Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden 1’er kepçe koyun.
Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun. Bu şekilde pudingi paylaştırıp, bitirin.
Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırarak kapatın. Tatlınızı bitirin.
En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.