Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün düğün çorbası tarifi, İzmir köfte tarifi, sebzeli pirinç pilavı tarifi ve havuçlu tarçınlı kek tarifi var. Düğün çorbası malzemeleri2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin. Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin. Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin. Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin. Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Afiyet olsun! İzmir köfte tarifi malzemeler4 adet patates4 adet yeşil biber2 adet domatesİzmir köfte kızartmak için:1,5 su bardağı ayçiçek yağıİzmir köftesi için:500 gram orta yağlı kıyma1 adet rendelenmiş kuru soğan3 yemek kaşığı galeta unu1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonİzmir köfte sosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 tatlı kaşığı domates salçası2 adet rendelenmiş domates2 su bardağı sıcak su1/2 çay kaşığı tuzİZMİR KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın.Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün. Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın. Bu arada sosunu hazırlayın. Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun.Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kapatın.Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin. Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin.Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun! Sebzeli pirinç pilavı malzemeleri1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.Kızan yağın içerisine tel şehriye ekleyin. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçleri koyun ve 1 - 2 dakika kavurun. (Opsiyoneldir, tel şehriye olması zorunlu değildir)Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısırı ekleyin.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu ekleyerek tuzu atın ve iyice karıştırın.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirin. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakın.Sonrasında servis edip tüketebilirsiniz, afiyet olsun! Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri:3 adet orta büyüklükte yumurta1.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı unYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuç1 su bardağı parçalanmış ceviz içi2 tatlı kaşığı tarçınHAVUÇLU TARÇINLI KEK YAPILIŞIİlk olarak havuçları yıkayın ve soyup rendeleyin. Sonrasında fazla sularını sıkarak havuçları kuru bir kase içerisine alın.Kek hamuru için önce yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sonrasında içerisine sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip iyice kıvam alana kadar karıştırın.Malzemeler homojen olarak karıştıktan sonra içerisine suyu sıkılmış havuç rendesini, tarçını ve cevizleri ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.Kullanacağınız kek kalıbını iyice yağlayın ve karışımı kalıp içerisine ekleyin.180 derecede önden ısıtılmış fırına sürün ve 25 dakika pişmesini bekleyin. Aralıklarla kürdan batırarak kekin pişme seviyesini kontrol edin.Pişme sonrasında bir fırın eldiveni yardımıyla kekinizi alın ve kenarda soğumaya bırakın.Soğumuş keki ters çevirin ve kalıptan çıkmasını sağlayın. Sonrasında dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.